KZ/Hiltex D2 – Roda D1

Met veel spanning ging Roda D1 naar de thuis locatie van KZ/Hiltex , Topsportcentrum De Koog. Waarom zoveel spanning? ….hele sterke tegenstanders. Ondanks de spanning is de gezelligheid van dit geweldige team vanaf het begin van de warm-up 100% aanwezig.

De eerste helft was voor KZ, ze waren iets sneller en iets feller. Roda had wel wat mooie kansen, maar de bal wilde er echt niet in. Na 30 minuten spelen nog steeds geen doelpunt voor Roda, dan vanaf een afstand is een mooie poging van Felix wel raak!  Einde eerste helft 6-1.

In de tweede helft, na een goede pep-talk van Michael en Cathy en een doelpunt op zak, laat de D1 zien hoe goed ze zijn.  Sterk teamwerk, snellere & fellere reacties en uitstekend technisch spel was nu voor Roda D1 de orde van de dag. De ballen gingen er in,  meteen met een doorloop bal van Jael gevolgd door een ver schot van Amy dat doel trof. Floor maakte daarna een mooi punt en Felix scoorde zijn tweede. Sterk teamwerk door Isa, Kyra, Pim, Tara & Yves en vooral de verdediging van Iris en Amy hebben gezorgd dat KZ niet helemaal met de buit weg kon lopen. Uiteindelijk was de stand 11-5.

Roda heeft veel kansen gehad die ze niet hebben benut. Er werd veel bal verlies geleden door miscommunicatie en onderschepping door de tegenstander bij aanvallen met een doorloopbal van Roda.

Roda D1 moest even inkomen in het begin van de partij, maar ze hebben laten zien dat ze heel goed kunnen spelen. Het was een hele leuke wedstrijd en het was duidelijk te zien dat Roda D1 van een uitdaging houdt. Ze mogen trots zijn op hun prestatie en ze zullen de ervaring van deze wedstrijd zeker in het lopende seizoen gebruiken.