KZ – Roda D1

Roda D1 speelde dit weekend alweer de laatste buitenwedstrijd. Het kampioenschap was al veilig gesteld want deze kanjers hebben tot nu toe alle buitenpartijtjes gewonnen. Natuurlijk wilden wij (trouwe supporters) vandaag als” kers op de taart” dat ook deze laatste wedstrijd gewonnen zou worden. De D1 speelde uit tegen KZ. Deze ploeg heeft de D1 al eens verslagen dus vandaag moest dat ook kunnen.  De toeter klonk als aanmoediging en het druk langs de lijn.

Deze razende reporter stond nog even te kletsen met een oud-collega en miste daardoor de start van de wedstrijd. Slechte zaak natuurlijk want daardoor heb ik niet kunnen zien hoe mooi het eerste punt gemaakt werd. Pim was degene die de bal raak schoot maar hoe dat het heb ik niet “boven water” kunnen krijgen. Gelukkig heb ik de rest van de wedstrijd wel gevolgd en dus vanaf de zijlijn de score van Amy mogen bewonderen. Zij schoot van een grote afstand de bal zuiver in. KZ dacht dat je zo’n afstandsschot niet hoefde te verdedigen. Een foute gedachte want Amy schiet juist het liefst van dat soort afstanden en weet dan ook nog eens regelmatig te scoren. Pim staat ook nog steeds lekker alert te spelen. Hij maakt 0-3 met een doorloopbal. Volgens zijn vader de mooiste doorloopbal ooit en ik kan het daar natuurlijk alleen maar mee eens zijn. Topbal Pim!

Kyra maakt in het 2e kwart van de wedstrijd het vierde punt met nog eens een mooie doorloopbal. Daarna verliest Roda de scherpte. Ballen komen niet meer aan en het spel wordt slordig. KZ heeft steeds meer balbezit en scoort niet veel later hun eerste punt. Roda komt niet meer aan de aanval, KZ daarentegen wel en scoort 2-4

Na de rust is Roda gelukkig weer iets vaker in balbezit. Amy schiet weer een schitterende bal van afstand en maakt 2-5. Zelf kijkt ze heel verbaast maar wij zijn dat inmiddels niet. Wij weten dat onze afstandspecialiste dit talent in huis heeft! Tara schiet even later op de korf. De bal draait langs de rand van de korf. We proberen de bal erin te kijken maar dat lukt niet. Hij valt aan de buitenkant. De bal wordt afgevangen door Roda en komt bij Felix terecht. Die gooit achterstevoren een bal richting de korf. Een aktie waarvoor hij tien punten krijgt van de publieksjury voor het showelement maar het levert in het “echie” helaas geen extra punt op. Tara heeft nogmaals een pechbal. Haar worp stuitert op de korf en kaatst weer terug in haar eigen handen. Even later in de wedstrijd is het “driemaal scheepsrecht” voor Tara. Dit keer krijgt zij opnieuw een kans om te schieten en is het geluk wel aan haar zijde. Ze scoort van onder de korf 2-6! “Way to go Tara”! De aanhouder wint!

Roda is duidelijk de betere partij maar het is wel de wedstrijd van de sloddervosjes. De scherpte zit er niet in maar dat is misschien ook wel lastig als je weet dat de champagneflessen al voor je klaar staan. In het laatste kwart van de wedstrijd komt KZ op 3-6. Daarna komt Yves weer eens als een duveltje uit een doosje. Hij maakt met een hele mooie doorloopbal 3-7. Door slordig balverlies maakt KZ 4-7 maar dan is het Yves die zorgt voor de spetterende afsluiting waarmee we kunnen gaan knallen. Yves scoort van onder de korf 4-8. Met deze stand is het gedaan en juicht het publiek voor deze kampioenen.  Er wordt geknald met champagne en de coaches houden het niet droog en dat laatste bedoel ik letterlijk.

Nat en plakkerig van de champagne springen de spelers en coaches in de auto richting Westzaan. In de kemphaan worden de kampioenen gehuldigd en vieren we een groots klein kampioensfeestje!

De D1 heeft een flitsende start gemaakt dit seizoen. Met heel veel lol en plezier wordt er ook nog eens heel leuk gekorfbald. Het buitenseizoen zit er alweer op. De komende weken nog even serieus aan de trainingsarbeid want in de zaal wachten een paar uitdagende tegenstanders. Ach daar wordt je als team alleen nog maar beter van! Gefeliciteerd toppers! Jullie hebben dit kampioenschap dik verdiend!