KZ/Thermo 4U C4-Roda C1

Na een lange periode van rust na het buitenseizoen was het eindelijk weer tijd  voor de 1e zaalwedstrijd in de topsporthal tegen de C4 van KZ/Thermo 4U. Het publiek gaat er even goed voor zitten.

Na een rustig begin scoort KZ in de 3e minuut de 1-0. Een paar minuten later mag Amy aanleggen voor een strafworp, helaas scoort ze niet, maar in de rebound is het wel raak voor haar, 1-1. Hierna zakt het spel een beetje in aan beide kanten. Het duurt tot de 14e minuut totdat er weer gescoord wordt, 2-1 voor KZ. Beide teams proberen het spel te maken, maar er worden veel foute ballen gegooid door beide teams. Yves scoort van grote afstand de 2-2. Helaas valt Amy even later uit met een gekneusde wijsvinger, nu aan haar andere hand.

Het spel gaat op en neer. Felix gaat voor de doorloper, maar hij gaat te snel op de korf af en de hoek wordt te moeilijk. Even later probeert Felix het weer, de bal gaat weer net mis. Luuk loopt heel wat af en creëert een paar goede kansen. De bal wil er nog niet in. Nog een doorloper van Felix met Dorien in de aangeef in de laatste minuut van de 1e helft, maar helaas gaat deze er ook niet in. We gaan rusten met 2-2.

Hopelijk wordt de 2e helft wat spannender. Roda begint in ieder geval fel. Een schot van Dorien van dichtbij gaat net over de korf. Na een mooie aanval in de 5e minuut scoort Felix de 2-3. Er wordt fel verdedigd en na een snelle en strakke bal van Tara naar het aanval vak scoort Eniz de 2-4. Zo gaat ie goed! Helaas scoort KZ vrij snel erna 3-4 en de 4-4 met een afstandsschot. Scherp blijven verdediging!

De spanning loopt op. Met weer een afstandsschot komt KZ op de 5-4. Kom op Roda, even een tandje erbij. Kort hierop komt Rode via een vrije worp van Felix gelukkig op de 5-5. In de 13e minuut scoort KZ de 6-5. Heel snel hierna maakt Yves de gelijkmaker 6-6! Het gaat op en neer. Het publiek wordt steeds rumoeriger. In tegenstelling tot een vlakke 1e helft is de 2e helft één en al actie.

Felix gaat weer voor een doorloper op aangeven van Dorien, net mis. Nog 10 minuten te gaan en Eniz scoort met een snelle draai van afstand de 6-7. Kort hierop krijgt Kyra last van haar enkel en moet gewisseld worden.

Met nog 7 minuten op de klok krijgt Roda een strafworp die Felix verzilverd 6-8. Vasthouden nu! Een paar minuten later staat de 7-8 op het scorebord, het beloven spannende laatste minuten te worden. Roda gaat nog een keer in de aanval met een lange bal, de bal lijkt uit te gaan maar Luuk springt over de achterlijn en krijgt de bal met een flying safe terug in het veld. Pim krijgt de bal en schiet, maar helaas net mis. Wat een spanning nog in de laatste minuten, gelukkig blijft het 7-8 en heeft Roda de wedstrijd gewonnen.

Iedereen heeft hard gewerkt in het veld. Blijf scherp in de verdediging en probeer strakke ballen te geven en de bal niet te makkelijk te verspelen aan de tegenstander. Hopelijk wordt het een mooi binnen seizoen, voor de spelers, de coaches en ook voor de trouwe supporters. Zet ‘m op!