KZ/Thermo4U C4 – Roda C1

Indian Summer op het korfbalveld. Op dit soort dagen is het dubbel feest om langs te lijn te staan. Zonnetje in het gezicht, goed gezelschap en een mooie wedstrijd in het vooruitzicht. Wat wil een moeder nog meer op de zaterdagochtend.

Op de fiets naar KZ gekomen dus de warming-up hebben wij er al op zitten. De officiële warming up gaat van start op het veld. Vandaag met Cathy en Rebecca als coaches. Girlpower langs de lijn maar in het veld verwachten we van zowel van de mannen als de vrouwen vuurwerk vandaag. Na het verlies tegen Furore is het tijd om weer te laten zien wat we waard zijn.

KZ heeft er ook zin in. Ze gaan voortvarend van start en leggen direct druk op de verdediging van Roda. Gelukkig is die verdediging goed op orde en heeft KZ weinig geluk in de aanval. In het eerste deel van de wedstrijd moet Roda nog een beetje op gang komen. KZ is meer in balbezit maar dan krijgt Roda de kans om een aanval op te bouwen. Tara staat vrij onder de korf en dat wordt goed gezien door Felix. Tara wordt aangespeeld en maakt de openingstreffer met een mooi zuiver schot. Daarna blijft de wedstrijd gelijk opgaan. Om beurten is KZ en Roda in de aanval. Er wordt snel gespeeld en het is een leuk potje om naar te kijken. Vlak voor rust is het Luuk die de bal van afstand schitterend raak schiet. Dat is een lekker want met 0-2 ga je toch net iets comfortabeler richting de 2e helft.

Na de rust pakt Roda lekker door. Amy scoort met 1 hand en tikt de bal er knap in. Daarna was het Yves die van afstand raak schoot (speciaal voor zijn Oma die voor het eerst kwam kijken naar Korfbal. Meestal stuur zij Opa 😊).

Tara probeert een doorloopbal maar wordt “geblokt” door een jongen. Dan maar de bal naar Felix die vrij staat. Goed gezien Tara want Felix scoort van afstand 0-5. Mooi schot Felix!

KZ blijft het proberen in de aanval en heeft dit keer meer geluk dan in de eerste helft. Ze scoren twee punten achter elkaar. Direct nadat KZ 2-5 maakt, scoort Amy het volgende punt. Doordat de moeders nog stonden te kletsen heeft deze verslaglegger dit punt gemist. Sorry Amy maar jouw kennende was het vast een mooie treffer.

KZ weet nog een puntje te maken via een strafworp waarna Pim zonder bril de bal op gevoel in de korf weet te leggen. Wat mij betreft is deze treffer dubbele punten waard want lijkt mij knap lastig scoren zonder bril.

In de slotfase is er nog een snel opgebouwde aanval van Roda. Yves maakt deze af met een heerlijke doorloopbal en scoort in de laatste minuut van de wedstrijd 3-8!

Natuurlijk sluiten we ook deze wedstrijd weer af met een mooie winnaarsfoto waar het plezier van afspat. Volgende week alweer de laatste buitenwedstrijd met hopelijk weer zo’n mooie slotfoto.