Laat Roda 1 een punt liggen tegen Nova uit Bilthoven: 12-12?

Om die vraag meteen maar te beantwoorden over de hele wedstrijd gezien niet, op basis van de laatste tien minuten wel. We hebben de wedstrijd (weer) door onze dames gewonnen. Shanna en Yoets namen 50% van de doelpunten productie voor hun rekening, dat is een knappe prestatie ondanks lengte nadeel. Onze dames kregen daarentegen maar twee tegentreffers om de oren. Verdedigend waren Jane, Sandy en Liselotte heel sterk.

Nova is in de zaal vorig seizoen gepromoveerd naar de overgangsklasse en was van tevoren ingeschat als een van de titelfavorieten in deze poule. De eerste helft liep Roda wat achter de feiten aan. Nova is een fysiek spelende ploeg waar scheidsrechter Hendriks nog wel wat meer tegen had mogen optreden. Roda kwam met 1-3 achter, trok de stand gelijk tot 4-4, maar door slordigheden of verdedigende fouten ging Roda de rust in met een 4-6 achterstand. Daarnaast hadden we lengte nadeel, waardoor Jari in de ploeg gebracht werd. Opvallend was dat alle doelpunten van Nova in de eerste helft in de korfzone werden gemaakt.

Roda kwam beter uit de rust via tweemaal Hidde waarvan eenmaal uit een verkregen strafworp van Jane kwamen we na twee minuten al op 6-6. Verdedigend werd er door beide teams heel weinig ruimte weg gegeven. Nova kwam nog eenmaal op voorsprong maar Roda maakte prompt gelijk.

Met nog 20 minuten te spelen kwam Roda via een vrije bal van Hidde voor het eerst aan de leiding. Maar Nova maakte een minuut later alweer gelijk. Roda weer op voorsprong, nu door Shanna uit een doorloopbal: 9-8. Maar waar Nova in de eerste helft door getructe acties onder de korf scoorde, lieten de Bilthovenaren in de tweede helft zien ook een goed afstandsschot te hebben. Het ging om en om Roda. Roda op voorsprong, in dezelfde minuut maakte Nova gelijk. Twee minuten voor tijd leek Yoets de wedstrijd definitief te beslissen als een getergde Donny van Beek scoorde ze de 12-11 uit een doorloopbal, maar weer liet het antwoord van Nova niet op zich wachten……12-12. Al met al een knappe wedstrijd met te weinig doelpunten (het scoringspercentage te laag bij heel veel doelpogingen), maar de spanning vergoedde veel.

Doelpunten: Shanna (4), Hidde (4), Yoets (2), Kees en Jelmer (1).