Lid worden van Roda

Lid Worden

De club telt ongeveer 220 leden, waarvan 100 jeugdspelers, 45 senioren, 15 recreanten en 60 overige leden. Dat zijn er dus al heel wat, maar wat ons betreft nog lang niet genoeg. Daarom zijn wij op zoek naar JOU, het nieuwe enthousiaste lid!

Wil je lid worden van W.K.V. Roda? Dan kun je hier het aanmeldings- en bijbehorende AVG formulier invullen:

Dit formulier wordt verstuurd naar onze wedstrijdsecretaris. Verder hebben we nog 1 recente foto ( mag digitaal naar onderstaand mail adres) nodig.

Wedstrijdsecretaris:

Claudia van Baarsen
Moerasland 20
1567 CA Assendelft
tel: 075-6573120
E-mail

Je kunt tevens contact met hen opnemen voor meer informatie.
Wil je een paar keer meetrainen neem dan even contact op met de Technische Jeugd Commissie via Email
Daarnaast hoeven nieuwe jeugdleden de eerste drie maanden geen contributie te betalen en ze krijgen een gratis jeugwedstrijdshirt!

 


Waarom korfballen bij Roda

 • Roda ligt centraal voor Westzaan en Assendelft;
 • Je sport in een veilig sportklimaat;
 • De Roda selectie speelt in de landelijke (reserve) eerste klas;
 • Een competitie buiten op het kunstgrasveld;
 • Een competitie binnen in de zaal (lekker warm);
 • Naast korfbal een groot aantal andere activiteiten: o.a. disco’s, kampeerweekend, priktoernooi, vijfkamp, Halloween feest, filmnachten, Playbackshow, Schoolkorfbatoernooi;
 • Het sociale aspect staat hoog aangeschreven bij Roda; maar voor de hogere spelende teams is het prestatie element ook van belang;
 • Roda heeft een Technische Jeugd Commissie die de trainers bijstaat;
 • We hebben een Roda Korfbal Academie die trainingen voor de jeugd door toptrainers aanbiedt;
 • Je krijgt als nieuw jeugdlid een gratis shirt van de vereniging;
 • Je betaalt de eerste 3 maanden geen contributie als jeugdlid
 • En nog veel meer redenen, kom het zelf ervaren!

 


Informatie voor de aanstaande korfballer

Wat leuk dat je bij ons komt korfballen!  Hieronder tref je enige praktische informatie voor jou als speler of je ouders. Heb je nog vragen stel deze dan gerust aan je trainer/coach of stuur een mail naar de contactpersoon van de jeugdcommissie via jc@wkvroda.nl

Locatie(s)

Bij korfbal heb je te maken met een veldseizoen en een zaalseizoen. Tijdens het veldseizoen (aug-okt en mrt – jun) spelen we buiten op onze mooie sportlocatie aan de Torenstraat 6 in Westzaan.  We hebben daar een gezellige kantine/clubhuis. Tijdens het zaalseizoen (nov – mrt), is onze thuisbasis de breedtesporthal van Topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan.  De jongste teams trainen tijdens het zaalseizoen in de gymzaal aan de Torenstraat. De oudere jeugd en senioren trainen in Sportcentrum Trias in Krommenie of in de breedtesporthal van topsportcentrum de Koog.

Afberichten

Als teamsporter geef je natuurlijk bijna geen afbericht, alleen als het echt niet anders kan. Voor de Jeugdcommissie en de trainers/coaches is het prettig als het minimaal een aantal dagen voor een wedstrijd bekend is als je niet mee kunt spelen. Zij kunnen dan op zoek gaan naar eventuele vervangers. Een afbericht geef je door aan je trainer/coach! Als je een keer niet kunt komen trainen, geef je dit ook ruim van tevoren aan, zodat de trainer hier rekening mee kan houden bij de voorbereiding van de training.

Teamapp

Ieder team heeft een groepsapp (bij de jongere leden bestaat deze uit de ouders van de leden). Via deze app communiceert de trainer/coach diverse informatie. Denk bijvoorbeeld aan trainingstijden en locaties, afspraken rondom wedstrijden, etc. Tevens wordt via deze app gecommuniceerd welke ouders aan de beurt zijn om naar een wedstrijdlocatie te rijden. Van ouders wordt dus verwacht dat ze een paar keer per seizoen als rij-ouder mee rijden. Wanneer u aan de beurt bent wordt altijd onderling afgestemd. In de teamapp kan ook informatie gedeeld worden door de contactouder van het team. Deze ouder fungeert als ‘schakel’ tussen het bestuur/de jeugdcommissie en de ouders/leden.

Tenue

Roda speelt in een verticaal blauw-wit gestreept shirt met daaronder een zwarte sportbroek of voor de dames/meisjes een zwart rokje. Op kunstgras raden we aan om met speciale kunstgras schoenen te spelen.  Je hebt dan een veel betere grip op het veld dan met gymschoenen. Korfballen met kicksen is op het kunstgras niet toegestaan. In de zaal wordt op gymschoenen gespeeld. Stevigheid en goede steun bij de enkels is hierbij aan te raden. Let ook op voldoende profiel zodat je niet glijdt op de zaalvloer. Let er ook op dat deze schoenen geen zwarte zolen hebben want dat is verboden in de sportzalen.

Fietsen parkeren

Om de doorloop onder het clubhuis goed toegankelijk te houden vragen we iedereen om de fiets te parkeren in de stallingen. Deze stalling tref je als je aan komt rijden links voor het toegangshek. Ook is er een stalling op het terrein zelf. Deze tref je als je de poort doorgaat direct aan je rechterhand. Als alle bezoekers hun fiets neerzetten op de daarvoor bestemde plekken dan blijft het complex goed toegankelijk en is er altijd een doorgang om te wandelen en/of voor kinderwagens. Ook is het belangrijk om de doorgang vrij te houden voor eventuele ambulances of andere hulpdiensten.

Kantinedienst

Roda heeft tijdens de veldcompetitie een eigen kantine die we met elkaar draaiende houden.  Om dit te realiseren hebben we uw hulp als ouder/spelend lid hard nodig. Aan het begin van het veldseizoen wordt een schema gemaakt waarbij elke ouder/verzorger/lid vanaf 18 jaar wordt ingedeeld om kantinedienst te draaien. U wordt ingedeeld met een ervaren persoon. De datum waarop u bent ingedeeld wordt per mail aan u doorgegeven. De kantinediensten van ouders van jeugdleden worden ingepland tijdens of rondom een wedstrijd van het jeugdlid. Seniorenleden worden voornamelijk op zaterdag ingedeeld voorafgaand of na hun eigen wedstrijd

Overige activiteiten

Naast het korfballen organiseren we binnen de vereniging ook andere leuke activiteiten. We hebben een enthousiaste Jeugd Activiteiten Commissie die o.a. een paaseieren speurtocht, een bingo en het jaarlijks bezoek van de Pieten organiseert.  Ook is er tijdens het buitenseizoen een zeskamp voor de jeugd met een sportief parcours en springkussen. Hoogtepunt voor de jeugdleden is ons jaarlijks terugkerend kampeerweekend. Altijd een groot succes! Voor de senioren, vrijwilligers en ouders van jeugdleden wordt er regelmatig een gezellige feestavond en in de zomer een BBQ georganiseerd. Tenslotte ben je natuurlijk van harte welkom in onze kantine, waar het altijd gezellig is!

Pupil/team van de week

Tijdens het zaalseizoen wordt er bij iedere thuiswedstrijd van het eerste team van Roda een Team van de week en pupil van de week uitgenodigd. Het team van de week mag samen met de selectie oplopen en gaat met de selectie op de foto. De pupil van de week wordt extra in het zonnetje gezet en mag bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter een doorloopbal nemen en de rest van de wedstrijd vanaf de reservebank volgen. De andere teamleden mogen de selectie aanmoedigen vanaf de tribune met de trommels. Als de pupil het leuk vindt wordt er een kort stukje tekst en een foto op de website en in de digitale nieuwsbrief van Roda geplaatst.

Grote Club Actie

Een keer per jaar krijgen alle verenigingen in Nederland de mogelijkheid om via de stichting Grote Clubactie loten te verkopen. WKV Roda doet elk jaar mee aan de actie. Alle jeugdleden ontvangen de boekjes voor het verkopen van loten van hun trainer/coach. Vervolgens kunnen de jeugdleden langs de deuren om de loten te verkopen. Zij hoeven maar één keer langs de deuren, omdat de betaling middels automatische incasso gaat. De lotenkoper ontvangt dan bij de automatische incasso op het bankafschrift de lotnummers die voor de trekking van belang zijn. De loten zijn € 3,- per stuk en daarvan gaat € 2,40 naar WKV Roda. Om het verkopen bij de jeugdleden extra te stimuleren ontvangen zij per 10 verkochte loten twee euro. De opbrengst van de actie komt geheel ten goede aan de jeugd. Van deze opbrengst worden diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Algemene ledenvergadering

Het bestuur organiseert jaarlijks een algemene ledenvergadering. Het is fijn is als leden en ouders van jeugdleden hierbij aanwezig zijn zodat men op de hoogte is van de plannen van het bestuur en ideeën kan inbrengen.

Opzeggen lidmaatschap

Het opzeggen van het lidmaatschap kan alleen per e-mail bij de wedstrijdsecretaris van Roda. Dit kan via e-mailadres claudiavanbaarsen@gmail.com Opzegging van een jeugd-lid gebeurt door zijn/haar wettige vertegenwoordiger. Opzegging dient tenminste ėėn maand voor het einde van het verenigingsjaar te geschieden. Dit moet dus voor 1 juni gebeuren. Als je niet hebt opgezegd voor 1 juni dan betaal je voor het hele volgende jaar lidmaatschap. Dat komt omdat je dan weer ingeschreven staat bij de korfbalbond. Wij betalen per lid een bijdrage aan de bond. Aangezien jij nog staat ingeschreven als lid, betalen we ook voor jou.Beknopt overzicht belangrijkste spelregels

 • Korfbal is een gemengde sport, het wordt gespeeld door jongens en meisjes samen.
 • Korfbal wordt zowel buiten (najaar en voorjaar) als binnen (winter) gespeeld. Een korfbal seizoen loopt van eind augustus tot begin Juni.
 • Het doel is om d.m.v. samenspel vrij te komen om daarna te scoren. Een doelpunt geldt alleen als de bal van boven naar beneden door de mand gaat.
 • Er zijn twee vakken, een aanvalsvak en een verdedigingsvak. In beide vakken staat een korfbalpaal (4Korfbal wijkt af, zie hieronder)
 • In een vak staan voor elk team twee jongens en twee meisjes. Een standaard team bestaat dus uit minimaal 8 korfballers.
 • Jongens verdedigen alleen jongens van de tegenpartij. Hetzelfde geldt bij de meisjes.
 • Wanneer een team minder dan 4 meisjes heeft dan mag een jongen als een meisje spelen. Andersom is uiteraard ook toegestaan in geval er een te kort is aan jongens. Het gebruik van een hesje moet dit verduidelijken.
 • Om te scoren moet je overspelen, want lopen met de bal mag niet. Je mag de bal ook niet uit iemands handen slaan.
 • Je mag niet op de korf schieten als je verdediger voor je staat met z’n handen schuin omhoog richting je schouders.
 • Bij de pupillen is de wedstrijdduur 2 keer 20 minuten met een pauze van 5 minuten. Na 10 minuten in beide helften wordt er gewisseld van functie, aanvallers worden verdedigers, verdedigers worden aanvallers.
 • De wedstrijdduur bij de adspiranten bedraagt 2 keer 25 minuten bij de C-jeugd en 2 keer 30 minuten bij de B-jeugd. Bij de junioren (A-jeugd) en senioren wordt er 2 keer 30 minuten gespeeld. Na twee gemaakte doelpunten (maakt niet uit van welke team dit is) wordt er gewisseld van functie.
4Korfbal kan worden toegepast bij E-pupillen en F-pupillen en kenmerkt zich door:
 • Eén groot vak met daarin 4 korfballers per team, waarvan minimaal 1 meisje per team.
 • Bij de F-pupillen mag iedereen elkaar verdedigen (lees : beletten te scoren zonder een overtreding te maken)
 • Bij de F-pupillen mag je WEL schieten ook al wordt je verdedigd.
 • De wedstrijd duurt 4 keer 10 minuten met een lange pauze van 5 minuten na 20 minuten.
 • Na afloop mogen de korfballertjes ieder een paar strafworpen nemen die mee tellen in de strafworpen competitie.

N.B. In de zaal zijn de afmetingen van het speelveld iets kleiner en duren de wedstrijden iets korter.