Lid worden van Roda

Lid Worden

De club telt ongeveer 220 leden, waarvan 100 jeugdspelers, 45 senioren, 15 recreanten en 60 overige leden. Dat zijn er dus al heel wat, maar wat ons betreft nog lang niet genoeg. Daarom zijn wij op zoek naar JOU, het nieuwe enthousiaste lid!

Wil je lid worden van W.K.V. Roda? Dan kun je hier het aanmeldings- en bijbehorende machtigingsformulier downloaden en uitprinten:

Dit formulier inleveren samen met het incasso machtigingsformulier, 1 recente foto ( mag digitaal naar onderstaand mail adres) en het AVG formulier bij de wedstrijdsecretaris.

Wedstrijdsecretaris:

Claudia van Baarsen
Moerasland 20
1567 CA Assendelft
tel: 075-6573120
E-mail

Je kunt tevens contact met hen opnemen voor meer informatie.
Wil je een paar keer meetrainen neem dan even contact op met de Technische Jeugd Commissie via Email
Daarnaast hoeven nieuwe jeugdleden de eerste drie maanden geen contributie te betalen en ze krijgen een gratis jeugwedstrijdshirt!

 


Waarom korfballen bij Roda

 • Roda ligt centraal voor Westzaan en Assendelft;
 • Je sport in een veilig sportklimaat;
 • De Roda selectie speelt in de landelijke (reserve) eerste klas;
 • Een competitie buiten op het kunstgrasveld;
 • Een competitie binnen in de zaal (lekker warm);
 • Naast korfbal een groot aantal andere activiteiten: o.a. disco’s, kampeerweekend, priktoernooi, vijfkamp, Halloween feest, filmnachten, Playbackshow, Schoolkorfbatoernooi;
 • Het sociale aspect staat hoog aangeschreven bij Roda; maar voor de hogere spelende teams is het prestatie element ook van belang;
 • Roda heeft een Technische Jeugd Commissie die de trainers bijstaat;
 • We hebben een Roda Korfbal Academie die trainingen voor de jeugd door toptrainers aanbiedt;
 • Je krijgt als nieuw jeugdlid een gratis shirt van de vereniging;
 • Je betaalt de eerste 3 maanden geen contributie als jeugdlid
 • En nog veel meer redenen, kom het zelf ervaren!

 


Informatie voor de aanstaande korfballer

Afberichten

Als teamsporter geef je natuurlijk bijna geen afbericht, alleen als het echt niet anders kan. Voor de Jeugdcommissie en de trainers is het prettig als het minimaal een aantal dagen van tevoren bekend is. Zij kunnen dan op zoek gaan naar eventuele vervangers. Afberichten geef je door aan je trainer!

Tenue

Roda speelt al sinds de oprichting in verticaal blauw-wit gestreepte shirts met daaronder een zwarte sportbroek of voor de dames een zwart rokje. In de zaal zijn schoenen met zwarte zolen verboden. Op het Roda-kunstgrasveld en op vrijwel alle andere kunstgrasvelden zijn kicksen verboden.

Fietsen parkeren

Om de doorloop onder het clubhuis ruim te houden, kunnen we het beste met z’n allen de fietsen neerzetten op de daarvoor bestemde plekken. Dit zijn als je aankomt rijden voor het hek links, of als je de poort doorgaat op het plateau aan je rechterhand. Zo blijft er altijd een doorgang om te wandelen en/of voor kinderwagens en tenslotte moeten we de doorgang ook vrij houden voor eventuele ambulances.

Pupil van de week

Tijdens het zaalseizoen wordt er voor elke thuiswedstrijd van het eerste team een pupil verkozen tot: Pupil van de week! Dit betekent dat hij/zij voor de wedstrijd met het team op de foto gaat, mag oplopen met het team en ook voorgesteld wordt aan het publiek. Hij/zij mag dan bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter een doorloper nemen en de rest van de wedstrijd vanaf de reservebank volgen. Ook wordt hem of haar een interview afgenomen dat in de Rodiaan en op de website wordt gepubliceerd.

Grote Club Actie

Een keer per jaar krijgen alle verenigingen in Nederland de mogelijkheid om via de stichting Grote Clubactie loten te verkopen. WKV Roda doet elk jaar mee aan de actie. Alle jeugdleden ontvangen de boekjes voor het verkopen van loten van hun trainer/coach. Vervolgens kunnen de jeugdleden langs de deuren om de loten te verkopen. Zij hoeven maar één keer langs de deuren, omdat de betaling middels automatische incasso gaat. De lotenkoper ontvangt dan bij de automatische incasso op het bankafschrift de lotnummers die voor de trekking van belang zijn. De loten zijn € 3,- per stuk en daarvan gaat € 2,40 naar WKV Roda. Om het verkopen bij de jeugdleden extra te stimuleren ontvangen zij per 10 verkochte loten twee euro. De opbrengst van de actie komt geheel ten goede aan de jeugd. Van de opbrengst worden diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd

Bedanken

Als je het korfballen niet meer ziet zitten, wat niet waarschijnlijk is, dan moet je voor 30 mei schriftelijk bedanken bij de wedstrijdsecretaris. Als je niet bedankt voor 15 mei moet je weer betalen voor het hele volgende jaar. Dat komt omdat je dan weer ingeschreven staat bij de korfbalbond. Wij betalen per lid een bijdrage aan de bond. Aangezien jij nog staat ingeschreven als lid, betalen we ook voor jou.

 Beknopt overzicht belangrijkste spelregels

 • Korfbal is een gemengde sport, het wordt gespeeld door jongens en meisjes samen.
 • Korfbal wordt zowel buiten (najaar en voorjaar) als binnen (winter) gespeeld. Een korfbal seizoen loopt van eind augustus tot begin Juni.
 • Het doel is om d.m.v. samenspel vrij te komen om daarna te scoren. Een doelpunt geldt alleen als de bal van boven naar beneden door de mand gaat.
 • Er zijn twee vakken, een aanvalsvak en een verdedigingsvak. In beide vakken staat een korfbalpaal (4Korfbal wijkt af, zie hieronder)
 • In een vak staan voor elk team twee jongens en twee meisjes. Een standaard team bestaat dus uit minimaal 8 korfballers.
 • Jongens verdedigen alleen jongens van de tegenpartij. Hetzelfde geldt bij de meisjes.
 • Wanneer een team minder dan 4 meisjes heeft dan mag een jongen als een meisje spelen. Andersom is uiteraard ook toegestaan in geval er een te kort is aan jongens. Het gebruik van een hesje moet dit verduidelijken.
 • Om te scoren moet je overspelen, want lopen met de bal mag niet. Je mag de bal ook niet uit iemands handen slaan.
 • Je mag niet op de korf schieten als je verdediger voor je staat met z’n handen schuin omhoog richting je schouders.
 • Bij de pupillen is de wedstrijdduur 2 keer 20 minuten met een pauze van 5 minuten. Na 10 minuten in beide helften wordt er gewisseld van functie, aanvallers worden verdedigers, verdedigers worden aanvallers.
 • De wedstrijdduur bij de adspiranten bedraagt 2 keer 25 minuten bij de C-jeugd en 2 keer 30 minuten bij de B-jeugd. Bij de junioren (A-jeugd) en senioren wordt er 2 keer 30 minuten gespeeld. Na twee gemaakte doelpunten (maakt niet uit van welke team dit is) wordt er gewisseld van functie.
4Korfbal kan worden toegepast bij E-pupillen en F-pupillen en kenmerkt zich door:
 • Eén groot vak met daarin 4 korfballers per team, waarvan minimaal 1 meisje per team.
 • Bij de F-pupillen mag iedereen elkaar verdedigen (lees : beletten te scoren zonder een overtreding te maken)
 • Bij de F-pupillen mag je WEL schieten ook al wordt je verdedigd.
 • De wedstrijd duurt 4 keer 10 minuten met een lange pauze van 5 minuten na 20 minuten.
 • Na afloop mogen de korfballertjes ieder een paar strafworpen nemen die mee tellen in de strafworpen competitie.

N.B. In de zaal zijn de afmetingen van het speelveld iets kleiner en duren de wedstrijden iets korter.