Met de recreanten op stap…

Soms moet er gesport worden en soms… moet er gesport worden. De complete selectie van de recreanten bestaande uit Bert, Hans, Han, Jeanet, Peter, Ank, Carla, Lida, Frank, Marianne, Corrie en Michiel verzamelde zich op zondagochtend bij de Kemphaan  om zich te laten ontvoeren door Lida en Carla. Als vaste activiteitencommissie hadden ze ons laten aantreden met als enige informatie dat wandelschoenen, warme kleding en handschoenen wel handig waren. Ter plekke kregen we een adres toegestopt in Bergen, maar geen woord over de activiteit. Ook tijdens de koffie met gebak die we bij Duinvermaak aangeboden kregen volgde geen informatie.

Pas buiten kwam de aap uit de mouw. Daar stond Guda van wandelschool Bergen op ons te wachten met een kofferbak vol stokken. We zouden gaan nordic walken in het bos. Na enig geschater over het wat belegen karakter van deze sport, hadden we toch een en al aandacht voor de instructie. Dit was wel nodig, want zelfs het goed vasthouden van de stokken was al bijna te veel gevraagd. Gelukkig was het zo warm dat de handschoenen niet nodig waren. Dit langlaufen zonder latten bleek zwaarder dan gedacht en zeker bergop werd er menigmaal gepuft. Onderweg werden we regelmatig voorzien van verdere instructie en met enige bravoure verklaarden we dat we het hoogste punt van de omgeving wel wilden beklimmen. Van daaruit heb je een mooi uitzicht op bos, duin en zee. Het was nog een flink stukje bergop en sommigen kwamen puffend boven. Na het schieten van de nodige bewijsfoto’s aanvaarden we de afdaling.

Terug bij het beginpunt volgde nog een heuse cooling-down met de stokken. We hadden dan wel geen toernooi gespeeld maar ontkennen dat nordic walking geen sport was konden we evenmin. Gelukkig was er een passende afsluiting in Duinvermaak, waar we aan de pannenkoeken gingen. Als je gezond leeft dan mag er soms best wat extra’s in. Na afloop hervonden de meesten de energie en besloten zonder stokken nog een eindje te lopen, omdat Han een geo-catching punt had ontdekt. Iedereen holde achter de tablet aan, behalve de jonkies.

Van deze door Carla en Lida prima georganiseerde dag blijft in ieder geval hangen dat nordic walking misschien vooral een sport voor de iets ouderen onder ons is, maar dat je er wel degelijk moe van kunt worden! En verder was het gewoon fijn om al kletsend de bossen van Bergen te doorkruisen.