Met de recreanten op stap naar . . . . . . . . . Badhoevedorp.

Op 26 januari 2019 was het tijd voor ons eerste toernooi in de zaal van dit jaar. Deze keer verzorgde korfbalvereniging Badhoevedorp de organisatie i.s.m. recreantencoördinator van de KNKV Noord-West.  Er stonden 4 wedstrijden op het programma en de tegenstanders van deze avond waren achtereenvolgens Oranje-Nassau (oude bekende van ons), Badhoevedorp (de thuisvereniging), MIA uit Amersfoort en de Corvers uit Hilversum. Dus vier wedstrijden van 2 x 11 minuten.

Verzamelen bij de Kemphaan om 16:45, maar uiteraard was er sprake van het gebruikelijke Zaanse kwartiertje of volgens sommigen het Brabants kwartiertje ;-). De opstelling was even puzzelen, want we waren slechts met 7 recreanten, maar gelukkig waren Karin en Bianca bereid om deze avond mee te doen. Geweldig!

Bij de eerste wedstrijd tegen Oranje-Nassau schoten we uit de startblokken en stonden we al snel met 2-0 voor. Maar daarna stokte de productie en kon Oranje-Nassau zelfs de aansluitingstreffer maken. Gelukkig werd er daarna niet meer gescoord en konden we de wedstrijd winnend met 2-1 afsluiten.

In de tweede wedstrijd konden we tot de rust aardig bijblijven (2-2), maar daarna kregen wij last van onze conditie en de tegenstander van zuiverheid bij het schieten: geen goede combinatie voor ons. Zij schoten met scherp en scoorden nog 3 keer. Helaas! Eindstand 5-2 voor Badhoevedorp.

De derde wedstrijd tegen MIA was een hele aparte. Achteraf kan je zeggen dat we “de juiste tactiek hadden gekozen”, maar soms valt ook alles precies op zijn plaats in een wedstrijd. We hadden een ijzersterke verdediging, die de hele wedstrijd geen score van de tegenstander toe stond. Dan is het voldoende om zelf één keer te scoren om de wedstrijd winnend af te sluiten. En dat is precies wat er gebeurde. Eindstand 1-0. Gewonnen!

Dan de vierde wedstrijd tegen de Corvers. Het werd nog onverwacht spannend: de winnaar van deze wedstrijd zou ook de winnaar van het toernooi op deze avond worden. Het was een spannende wedstrijd met veel doelpunten. Helaas vonden zij de korf iets gemakkelijker en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 6-4 in het voordeel van de Corvers.

Al met al goede resultaten en behalve de spierpijn verder geen blessures. Na afloop nog even gezellig wat drinken met z’n allen: het was weer een heel gezellige en sportieve avond. Karin en Bianca bedankt voor het meedoen en Corrie bedankt voor de traktatie bij de koffie/thee.

De scores van deze avond: Karin 3x, Hans 2x, Han 2x en Corrie 1x  en Michiel 1x.