Met de recreanten op stap naar . . . Heerhugowaard.

Op zaterdag 11februari 2017 stond er weer een zaalkorfbaltoernooi voor de recreanten op het programma. Deze keer verzorgde korfbalvereniging Apollo uit Heerhugowaard de organisatie. Er stonden 3 wedstrijden op het programma en de tegenstanders van deze avond waren achtereenvolgens Oranje-Nassau (oude bekende van ons, waar we al heel veel tegen gespeeld hebben), ADOS en Apollo 1 van de organiserende vereniging. Dus drie wedstrijden van 2 x 12 minuten.

Bij de eerste wedstrijd tussen RODA en Oranje-Nassau ging alles van een leien dakje: er werd goed overgespeeld, er werd goed gelopen, goed verdedigd, veel ballen onderschept en wat ook niet onbelangrijk is: er werd goed gescoord! Binnen de kortste keren stonden we met 4 – 0 voor door scores van Lida (2x), Frank en Michiel. Daarna deed Oranje-Nassau iets terug door te scoren uit een strafworp. Hans bepaalde van dichtbij de eindstand voor deze wedstrijd op 5 – 1.

Bij de tweede wedstrijd tegen ADOS ging alles verkeerd wat in de eerste wedstijd allemaal goed gegaan was. We zullen hier niet al te veel woorden aan besteden: de eindstand werd uiteindelijk 6 – 2; uiteraard in het voordeel van onze tegenstander.

In de derde wedstrijd tegen Apollo ging het gelukkig weer een stuk beter. Apollo was wel de betere ploeg, maar tot de 3 – 3 (scores Peter, Corrie en Frank) konden we heel goed mee blijven doen. Helaas volgden toen voor ons een paar mindere minuten, waarin de tegenstander twee maal kon scoren. Daarna pakten wij de draad weer op en wisten zelf ook nog een keer te scoren via Carla. Daar bleef het helaas voor ons bij. Deze wedstrijd ging dus met 5 – 4 verloren.

Na afloop nog even gezellig wat drinken met z’n allen: het was weer een heel gezellige en sportieve avond. Op de terugweg was het nog even winters. Toen we aan het eind van de middag naar Heerhugowaard reden, waren de wegen redelijk tot goed berijdbaar. Terwijl we aan het korfballen waren, had het flink gesneeuwd en was er meer dan 10 cm sneeuw gevallen. Op zich een heel mooi gezicht, maar toch niet zo prettig als je nog naar huis moet rijden. Maar alles ging goed en we zijn allemaal weer veilig in Westzaan aangekomen.