Met de recreanten op stap naar . . . . . . . . . Volleybalvereniging Iduna ?????

Meestal verzamelen de recreanten op donderdag in de gymzaal aan de Kerkbuurt voor de wekelijkse trainingsavond, maar deze keer gebeurde dat ook op vrijdagavond. Op deze avond waren we uitgenodigd door de volleybalvereniging Iduna.

Iduna had na het overlijden van Bert Tuyn het idee opgevat om met enkele andere volleybalverenigingen en de korfballers van de recreanten van Roda een toernooi ter nagedachtenis aan Bert te organiseren. Een heel leuk idee, waar we natuurlijk heel graag in mee wilden gaan.

Bij Roda heeft Bert natuurlijk heel veel functies bekleed in de loop der jaren. De laatste tijd was hij natuurlijk de trainer/coördinator van de recreantengroep bij Roda. Hij was ook een goed volleyballer, een sport waar hij ook heel veel plezier aan beleeft heeft.

Zoals gezegd, op vrijdag 20 april jl. om half negen, waren we present in de gymzaal, waar het al een drukte van belang was: er verzamelden in de kleine kleedkamers 5 volleybalteams in afwachting van wat er ging gebeuren.

De bedoeling was uiteindelijk, dat we 3 wedstrijdjes van 10 minuten gaan spelen. In eerste instantie een vreemde gewaarwording en al snel bleek dat volleyballen iets heel anders is dan korfballen. Tijdens de eerste wedstrijd vonden we veelvuldig het net op onze weg en de bal belandde ook wel redelijk vaak naast het speelveld op de grond, maar gedurende de avond werden de rally’s langer en we presteerden het zelfs om bij diverse aanvallen pas na 3 maal over te spelen, de bal over het net naar de tegenstander te spelen. Naar mate de avond vorderde, werden onze prestaties ook steeds beter (lees: minder slecht ;-)), niet dat we ons al konden meten met de volleybalteams, maar we kregen wel steeds meer plezier en er werden meerdere malen toch wel verrassende ballen gespeeld.

Na afloop van het toernooitje werd de avond afgesloten in het Zaens Brandweer Museum naast de gymzaal met een drankje en een hapje. Het was heel gezellig, er werd uiteraard nagepraat over de wedstrijdjes en er werd natuurlijk gepraat over Bert.

Het was een leuk initiatief en voor herhaling vatbaar. Uiteraard zijn de volleyballers van Iduna uitgenodigd om een keer tegen ons te korfballen!

De recreanten.