Mooie seizoenopening voor Roda 1 en 2

Op de Dag Van Westzaan, met een volledig thuisprogramma, sloot Roda af met de topper tegen Sparta 1 uit Nijkerk. Een goede ploeg waar Roda vorig seizoen in de zaal tweemaal kansloos van verloor. Nu heeft het Sparta van dit seizoen wel de nodige nieuwe spelers moeten inpassen. Wat blijft bij Sparta is het sterke dames kwartet. In de prognose had Roda trainer/coach René Arnoldus dan ook al gezegd dat de wedstrijd door de dames van beide verenigingen zouden worden beslist. Bij Roda had Thijs Nieuwenhuizen een mooi debuut. Hij scoorde maar een keer, maar brak verschillende keren door waardoor hij mede spelers kon laten scoren.

Sparta pakte met 0-1 de leiding, maar Roda maakte gelijk en trok meteen het initiatief naar zich toe. Roda was verbluffend sterk in de eerste 15 minuten en was veruit de bovenliggende partij. Via 4-1 stond er na een minuut of twintig een voorsprong van 9-4 op het scorebord. Maar Sparta kwam terug, met de dames in de punt. Roda gaf een paar keer iets teveel ruimte en Sparta profiteerde onmiddellijk. Ook kon Roda het scoringspercentage van de eerste 20 minuten niet vast houden. Roda ging de rust in met een voorsprong van 13-11.

Na de rust min of meer hetzelfde beeld. Weer een prima start van Roda en het team loopt uit tot 16-12, met o.a. een fraaie 15-12 van de sterk spelende Sandy Holverda, die ondanks lengte nadeel mee bleef scoren. Maar weer laat Roda Sparta terug komen en maakt het zich zo onnodig moeilijk. Sparta komt zelfs weer op16-15 via 3 doelpunten van hun dames. Ondanks deze stand raakte Roda niet in de problemen.

Dan begint een tactisch steekspel van de coaches. Jonne erin om een gevaarlijke heer uit te schakelen, de inzet was weer met een marge van twee doelpunten de slotfase in te gaan. Hidde scoort de 17-15, maar prompt scoort Sparta weer tegen. Jelmer heeft de zenuwen onder controle en scoort 18-16 uit een strafworp, maar Sparta komt weer terug. Jane beslist tenslotte de wedstrijd en zet de uitstand op 19-17. Resumerend de dames van Sparta scoorden weliswaar 10 keer, maar de morele winnaars waren de Roda dames die verdedigend sterk speelden en ondanks lengte nadeel 7 maal scoorden en zeker 2 strafworpen meekregen die door de heren verzilverd werden. De wedstrijd stond onder de goede leiding van Jan Peter Zandbergen.

Doelpunten: Hidde (5), Jelmer(5), Sandy (3), Jane (2), Kees, Thijs, Yoets en Shanna ieder 1 leer