Never change a winning team?

Enigszins gespannen treedt Roda A1 in Zaandam aan tegen ZKV. Gespannen omdat er vorige week in de laatste seconde, onnodig, met 1 punt verloren werd van OKV. En omdat de vakindeling is veranderd, waar niet iedereen blij mee is. Er wordt gestart met Anne, Yoena, Lars en Jonne in de aanval en in de verdediging Koen, Quincy, Nynke en Naomi. Op de bank zitten Ilse en Remco.

Er wordt vanaf het begin gas gegeven. De nieuwe vakindeling zorgt her en der nog voor wat onduidelijkheden en wat gemopper als er balverlies wordt geleden. In de 2de minuut scoort ZKV de eerste goal: 1-0. Maar als Jonne in dezelfde minuut 1-1 maakt lijkt er niet zoveel aan de hand. In het spel van Roda zit zichtbaar wel wat gespannenheid. En als in de 3de minuut Roda een strafworp mist wordt het gevoel er niet beter van. ZKV zet door en maakt direct 2-1 en even later 3-1. Roda probeert haar draai te vinden en Jonne kan dan de 3-2 scoren. Bij 4-2 weet Nynke in dezelfde minuut nog 4-3 te maken. ZKV scoort 5-3 en met een strafworp 6-3. Dan is de beurt weer even aan Roda met 6-4 door Lars, Quincy 6-5 en Nynke 6-6. ZKV loopt uit tot 8-6, mede door een strafworp. Quincy weet een strafworp voor Roda te benutten, 8-7 en Nynke maakt weer de gelijkmaker, 8-8. Door Jonne komt de stand op 8-9 en staat Roda voor het eerst voor. Lang duurt het echter niet, want ZKV scoort 9-9 en 10-9 en staat zodoende voor bij rust.

Echt overtuigend is het spel van Roda niet. Er wordt veel gemopperd op elkaar en dat komt het spel niet ten goede. Jammer, want voor het kampioenschap moet er wel een team staan dat wil werken voor elkaar. Na de pauze pakt Roda de draad weer op. Remco komt er in voor Quincy.
ZKV laat zich niet imponeren en gaat voor winst, 11-9. Ilse komt er in voor Anne. Jonne doet er nog een puntje bij voor Roda, 11-10. Voor ZKV geen probleem, zij scoren 3x tot 14-10.
Even licht Roda op een laat een sprankje hoop zien door hierop te antwoorden met 3 mooie : afstandsschoten van Lars, Ilse en Nynke. Zo is de stand na 15 minuten spelen in de 2de helft weer bijgetrokken tot 14-13. Het vraag en antwoord spelletje gaat nog even door. Na de 15-13, weet Jonne de 15-14 te maken. Een ZKV heer kan zijn woede over een uitbal niet helemaal beheersen en krijgt geel van de scheidsrechter voor het wegtrappen van de bal.

Verder vallen 2 snelle en efficiƫnte ZKV heren op. Zij maken het Jonne en Lars niet makkelijk. Echter weet Lars er wel door te komen en scoort de gelijkmaker: 15-15. Dan komen er 11 spannende minuten. Roda speelt nog steeds wat zenuwachtig, waarschijnlijk met de wedstrijd van vorige week in gedachten. De bal gaat over en weer. Helaas voor Roda scoort de tegenstander, net als vorige week, in de laatste seconde de winnende treffer. Hij was zwaar verdedigd, we telden wel 3 handen voor de bal. Maar de verder goed leidende scheidsrechter zag het helaas anders. En zo gaan de punten weer aan hun neus voorbij en lijkt net kampioenschap ver weg.
Minder leuk was de woordenwisseling die na de wedstrijd ontstond. Jongelui, korfbal is een teamsport dus verlies (of winst) is de verdienste van iedereen. Gelukkig volgende week een vrije ronde zodat iedereen even tot inkeer kan komen of nog even kan oefenen bij Roda 1,2 of 3. De shirtjes zijn inmiddels ontdaan van het teleurstellingszweet en zijn klaar voor een nieuwe frisse start. Jullie hopelijk over 2 weken ook als Furore op bezoek komt.

Supporter