NOVA 1- RODA 1: 30-21

Eerst iets over deze promovendus. Vorig jaar met overmacht kampioen geworden in de tweede klas. Met 323 treffers. Op het veld spelen ze eerste klas met een bescheiden klassering (zesde plaats), maar wel de best scorende ploeg in de poule! In het begin waren ze dit seizoen op het veld ongelukkig, met 13-1 voorstaan tegen NKC uit Nijverdal (die kennen wij ook nog) en dan toch nog verliezen. Maar de laatste wedstrijden zitten de Bilthovenaren in een flow met zeer hoge scores.

Terug naar deze eerste zaalwedstrijd. NOVA heeft verder twee dames van 1.90 meter in de ploeg die het voor een tegenstander lastig maken. Verder drie heren in de ploeg die deze middag een scoringspercentage haalden van zeker 30%. De sporthal was heel slecht verlicht dit verklaart vermoedelijk waarom de Roda scores in het NHD verkeerd waren. Je kon de korf nauwelijks zien. De eerste 20 minuten zuivere speeltijd kon Roda goed bijblijven en pakte af en toe een voorsprong. Bij de stand 12-10 vlak voor rust ging het plotseling mis. Waren we even niet bij de les, gaven we teveel ruimte of zijn drie van de vier heren eigenlijk niet te verdedigen. Wat we ook bij NOVA zagen veel doorbraken, dat zie je niet veel bij zaalkorfbal. Hadden we die ballen er niet in de aangeef uit moeten halen?

Met een ruststand van 15-10 zou het geen eenvoudige klus worden zoveel was al duidelijk. De eerste minuten leek Roda nog terug te komen, maar toen de stand al vrij snel 18-10 was, beloofde het nog een lange tweede helft te worden. Het vertrouwen zakte weg en er werd teveel gepraat in plaats van zelf het voortouw nemen en een over mijn lijk mentaliteit uit te stralen. Tja, wat is de conclusie na zo’n wedstrijd. We zullen veel scherper moeten spelen, ook bij een tegenslag geloof in eigen kunnen houden en niet op een ander zijn fouten letten, maar wat kan ik zelf beter doen! En wij zijn geen ploeg met vedetten, we zullen het van heel hard werken( ook voor elkaar) moeten hebben.

Misschien is het dan een eenmalige valse start.