Oefenwedstrijd RODA E4 – OKV E2

Na vorige week een spannende wedstrijd waar nipt werd verloren met 4-5, mocht de E4 nu weer het veld op onder leiding van Iris, Jael en Floor.

Er werd lekker ingespeeld en besproken wat belangrijk is, zoals uitstappen, maar ook aan twee kanten vrij lopen om de bal te vragen, dat was een goede tip en werd zeker in het begin van de wedstrijd ook goed in praktijk gebracht!

Liam mocht als eerste de stand bijhouden en Esmee, Femke, Rowan en Femme gingen van start in het veld. Er werd goed en snel gespeeld door beide partijen en er werd sterk verdedigd. Uiteindelijk wist Femke de 1-0 en daarna ook de 2-0 te scoren. Helaas kwam Esmee in botsing met een tegenstander en beide dames moesten even rust nemen aan de kant, dus nu kwam ook Liam het veld in en daarna was er een drinkpauze. Ook na de drinkpauze was Femke weer lekker op dreef, de 3-0 en 4-0 werden gescoord. Vervolgens onderschepte Femme nog een bal, die ze snel kon overgooien naar Femke en ook de 5-0 was een feit. De tegenstander bleef ook goed doorzetten en kon scoren, 5-1. De spelers mochten even uitrusten in de wat langere pauze en er werden weer wat tactieken doorgesproken. Nu was het de beurt aan Rowan om de stand bij te houden.

Roda kwam goed uit de startblokken, dit keer was het Femme die 2x snel achter elkaar wist te scoren en zo stond het 7-1. Wederom een korte drinkpauze en nu mocht Femme bij het scorebord zitten. Femke kon al snel de 8-1 scoren. Vervolgens een goede uitbraak waarbij Esmee en Femke snel een paar keer overspeelden en waarbij Femke ook de 9-1 voor haar rekening kon nemen. En dan onderschept Rowan fantastisch de bal en speelt hij over naar Liam en wordt er door het hele team goed overgespeeld en kan Femke opnieuw in scoringspositie gebracht worden en zo komt de E4 zelfs in de dubbele cijfers, 10-1. De tegenstanders geven niet op en blijven ook hun best doen en zij scoren het laatste punt van de wedstrijd. De wedstrijd eindigt in 10-2.

Kortom; het was een lekker weertje vandaag en in de warmte hebben de kinderen zich steeds goed vrij weten te lopen! Mooie acties, snel samenspel, mooie onderscheppingen en iedereen deed ontzettend zijn best, waardoor er een mooie eindstand op het scorebord stond!

Met deze goede oefenwedstrijden lijkt de E4 klaar voor de competitie volgende week, ik kijk er alweer naar uit!

Monique (moeder van Femme)