OKV C2 – Roda C1

Op een mooie zonnige ochtend vertrokken wij uit Westzaan richting het oosten. Vandaag staat OKV op het programma. De vorige wedstrijd hadden zij nipt verloren met 4-3.

Yves is nog steeds geblesseerd maar wil misschien wel spelen, even zien hoe het gaat. Eniz is de enige afwezige vandaag. Onno neemt de stok over voor Cathy die zelf moet spelen. De tegenstander begint fel en heeft direct al een aantal kansen. Onze aanval probeert hard om kansen te creëren. Amy en Pim doen hun best er doorheen te komen voor de doorloopbal, maar helaas lukt het niet.

De verdediging heeft het zwaar vooral de jongens van de tegenstander krijgen veel kansen en ze proberen vaak van een afstand te scoren.  De bal gaat over en weer en het duurt tot de 18e minuut voor er gescoord wordt, helaas wel door een afstand bal van de tegenstander, 1-0. Amy raakt geblesseerd aan haar vinger en heeft duidelijk veel pijn maar ze speelt dapper door. Met hart voor het team en focus op zijn tegenstander blijft Luuk goed verdedigen. Eskil en Dorien laat zien wat voor aanvallende talenten ze ook zijn. Om 11.23 komt de eerste score voor Roda 1-1, mooi gemaakt door Dorien. Vanaf dat moment was de wedstrijd voor Roda.

In de tweede helft komt Yves het team versterken en vanaf de bank moedigt Amy, met haar vinger in een ijspack, het team aan. Roda speelt de bal snel rond, het team toont zelfverzekerdheid, iedereen durft te schieten, zo moet het zijn! Felix schiet net mis, Tara schiet net mis, afstand schot net mis……zoveel kansen …. maar niet raak. 11.41 Felix scoort met een mooie doorloper 1-2, 11.45 Tara met een prachtig afstandsschot, de bal draait rond in de korf, blijft ie erin… ja! 1-3. Het team heeft de smaak van succes te pakken! Kyra net mis , Yves net mis. Dorien raakt gewond met haar vinger, de pijn is duidelijk te zien maar ze speelt braaf door.  De tegenstanders blijven vechten en de spanning loopt op. De menigte wordt wild en ineens wordt de wedstrijd verstoord door een omgevallen dug-out. Pim krijgt nog een strafworp die hij zelf neemt, maar helaas mist. De C1 laat de winnende reeks echter niet onderbreken en vier minuten voor tijd scoort Pim eindelijk ook, 1-4 voor Roda. Amy, Dorien, Eskil, Felix, Kyra, Luuk, Pim, Tara & Yves bedankt voor een top wedstrijd.  Wat een fijne ochtend voor de spelers en aanhang. Complimenten aan de scheids die goed heeft gefloten.