OKV D1- Roda D1: 6-9

Na het winnen van onze eerste wedstrijd vorige week gingen we vol goede moed naar Oostzaan. Elise kon er vandaag niet bij zijn. In de eerste minuten werd al duidelijk dat we heel scherp moesten zijn want door een strafworp stond OKV meteen 1-0 voor. Er werd hard gewerkt maar met een goede verdediging werd Roda flink uitgedaagd. Door heel snel over te spelen waren we OKV toch te snel af en wist Iris de 1-1 te maken. Het tempo van overspelen ligt hoger dan ons team gewend is en dat maakte het soms best lastig. Wel een goede oefening. Over oefeningen gesproken: de driehoek, de ruit, ik zie ze terugkomen in het spel. De verbeteringen zijn zichtbaar! Floor staat bij de korf en mist net aan, maar na één keer overgooien laat ze van afstand zien dat ze het absoluut kan en maakt de 1-2. De scheidsrechter geeft een strafworp aan Iris die zij helaas mist…………………….maar omdat er te snel ingelopen wordt door OKV mag hij over en die kans benut zij…………1-3. Gelukkig geven Julian, Rayan en Jaël wat lengte aan ons team, want de tegenstanders zijn best lang. Er wordt verdedigd dat het een lieve lust is door beide teams. Mitchel heeft deze wedstrijd wat moeite om én op de tegenstander te letten én op de bal. Zijn naamgenoot is een snelle.

Net voor de wissel van helft weet Isa er vanuit het niets ineens nog een bal in te gooien en staat het 1-4. Omdat niet heel duidelijk is uit welke lijnen het veld bestaat worden daar wat foutjes mee gemaakt waardoor er soms meerdere keren achter elkaar opnieuw ingegooid mag worden. Eerst door OKV en daarna naar Roda en vervolgens weer door OKV en ja we kunnen weer verder. OKV maakt de 2-4. Nora struikelt over een speler van OKV maar verbijt de pijn en speelt door (bikkel!). Julian speelt de bal naar Jaël en zij maakt de 2-5. OKV benut de laatste minuut van de eerste helft om nog net de 3-5 te maken.

De coaches gaan voor een peptalk naar de kleedkamer met het team en geeft goede tips om beter uit de strijd te komen. Ze willen zweetdruppels zien bij iedereen! Na de rust maakt OKV de 4-5 en worden de ouders wat onrustig op de bank. Floor heeft dat vast door en maakt de 4-6. Maar Roda heeft het ineens even moeilijk en dat geeft OKV de mogelijkheid om bij te komen tot de 6-6. Oh wat is het spannend. Na vorig seizoen zijn de ouders niet meer gewend aan deze spanning tijdens een wedstrijd. We zien dat sommige van het team nog een tandje meer proberen te geven. Zo vecht Brechtje om de bal binnen te houden, wat net niet lukt. Ook het schot van Floor van grote afstand redt het net niet en kaatst terug op het bovenste randje van de korf. Ook Faas raakt net het randje. Nog een tandje bij dan maar zie je het team denken. En dan maakt Floor 6-7 met een mooie doorloopbal. Iris zorgt voor de 6-8.  Brechtje verdedigd of haar leven eraf hangt en met succes, want de scheidsrechter fluit voor verdedigd schieten. In het heetst van de strijd vallen Floor, Faas en een OKV-er over elkaar heen in de verdediging. Ze staan snel op en gaan weer door, want die bal moet naar de andere kant van het veld en dat lukt! Rayan staat al klaar in de aangeef en Jaël maakt af, 6-9! De tijd tikt weg en ik kan de klok wel vooruit kijken. Niet zo glorieus als vorige week maar wel gewonnen!  Allemaal een fijne Sinterklaas avond gewenst!