OKV E3 – Roda E2 20-3

Leerwedstrijden. Die heb je zo wel eens. En dit was er eentje voor onze E2. Vorige keer liep de wedstrijd tegen OKV niet zo goed af (23-3), dus de verwachtingen waren nu ook niet hoog gespannen. Zeker niet met een geblesseerde Thies (beterschap!) en een afwezige Tom. Maar goed, dan moet je dus anders naar de wedstrijd kijken. Namelijk; hoe kunnen we hier veel van leren? De trainingslessen in praktijk brengen enzo. En wat extra knap was; dit deden ze ook nog met grote spirit. Daar waar de ouders vooral hoopten dat de tegenstander de 20 doelpunten niet zou halen, knalde de E2 fris en fruitig uit de startblokken.

Alleen was de start van OKV net even beter. Met doorloopballen, goed positiespel, fanatieke coaching en scherp schietende meiden stonden ze snel op 6-0.

Jip verkleinde het verschil daarna tot 6-1. En die treffer werd groots gevierd. Terecht ook. Want het bleek een hele kunst om de verdediging van OKV te kraken. Na de treffer van Jip was het alle hens aan dek. OKV had duidelijk de bedoeling om de hoge uitslag van vorige keer te overtreffen en gaf vol gas. Ze vroegen zelfs aan coach Mariska of een van hun jongens als meisje mocht spelen – “dan heeft iedereen evenveel speeltijd”- maar het was natuurlijk geen pakjesavond. Normaal zou het niet uitmaken maar het was nu al een gevalletje van dweilen met de kraan open. Het was maar goed dat het niet de boot van Sinterklaas betrof anders had deze de Zaanstreek waarschijnlijk niet gehaald.

Tja, en daar sta je dan tegen een 19-1 achterstand aan te kijken. Maar de koppies gingen niet omlaag. Damian gooide 19-2 binnen en op de klok stonden nog 40 seconden. Helaas…net binnen die tijd gooide OKV de 20e treffer binnen. Maar de afsluiting was voor Jip. Op de zoemer pakte hij het slotakkoord; 20-3.

De strafworpen gingen 5-2 verloren.

Als we naar de uitslag kijken, zou je zeggen; kansloos. Maar zo zagen wij – de ouders – het niet:

Korfbal is een spel van winnen en verliezen
Een spel van vreugde en niet te veel te kniezen
Wij zagen her en der al mooie patronen
Uit de training, ooit zal het jullie belonen

Nog iets meer verdedigen met kont naar de paal
Dat geldt voor het veld en ook in de zaal
Het balletje ging ook al lekker rond
Beter in de hand en minder op de grond

Ach, en is een tegenstander wat sterk en fel
Wordt dan net iets slimmer in het spel
Vraag aan de trainer eens wat te doen
Misschien heeft zij nog tips uit de tijd van toen

Ik wens jullie voor strakjes
Een mooie avond met veel pakjes
En denk maar zo: iedere wedstrijd een frisse start
Vecht voor de overwinning met heel het hart

Fijn weekend en mooie pakjesavond

Jeroen