OKV F1 – Roda F1 23 -3

24 oktober 2010. Zeg die dag u nog wat? Voor veel Feyenoord-supporters een dag om snel te vergeten. Feyenoord verloor 10-0 van PSV. 20 april 2010: Ajax verliest de bekerfinale met 5-1 van PEC Zwolle. Niet meer aan denken. En voor onze F1 is 6 januari 2018 zo’n dag. Ze traden aan tegen koploper OKV. Op het veld speelden we gelijk tegen dit team dus vooraf dachten we nog wel een kans te maken. Maar poeh, dat viel tegen. Een bittere pil.

Goed, terug naar het begin. De bespreking. Omdat we soms het eerste deel van de wedstrijd nodig hebben om wakker te worden – en daarmee snel achter te staan – hamerde Joris op scherpte. Mannetje dekken, snel passen, goed verdedigen, dat werk. Maar bij OKV was die boodschap ook afgegeven en net iets beter geland. Ze vlogen over het veld heen en al rap keek Roda tegen een grote achterstand aan. Ook het ‘mannetje erbij’ bood geen soelaas. De koploper bleef uitlopen.

Pas bij een 10-0 achterstand wierp Jip de hatelijke 0 van het bord. Even leek dit het startsein voor een opleving. Jip nam ook de 11-2 voor zijn rekening. En ook Tom voorkwam dat de tegenstander verder uitliep. Hij was verantwoordelijk voor de 12-3. Maar helaas was de opleving van tijdelijke duur. OKV ging gewoon stug door met scoren. Het moet gezegd; we hadden ook wel de nodige pech. Veel ballen op de korf, tegen de korf of spinnend uit de korf. Maar ja, geluk dwing je ook af he.

Uiteindelijk werd het 23-3. Een vreemde gewaarwording na al die mooie partijen. Maar ook dit hoort bij sport. Verlies moet je leren incasseren. En Mariska heeft weer genoeg inspiratie opgedaan voor de trainingen. Kop op F1, het kan gebeuren We staan nog steeds 2e. Volgende keer weer beter!

Groetjes
Jeroen