OKV F1 – Roda F1 6-6

Donald Trump zei het al maanden geleden… It is all fake news. Ik wist niet dat hij weeronline.nl bedoelde, maar het hippe kapsel uit Amerika beschikt over profetische gaven. Er mag dan wel staan dat het droog blijft, dat wil dan nog niet zeggen dat dit zo is. All fake news. Maar ja, daar kocht ons kroost niks voor. De uitwedstrijd tegen OKV moest gespeeld worden in beroerd weer. Ze hadden in Oostzaan niet eens een schuifdak. Tsss. De scheidsrechter was gelukkig zo aardig om iedereen zijn sweatershirt aan te laten houden (“tja, net gingen ze huilend het veld af”). Het was voor ons – hangouderen – dus wel een beetje moeilijk om bij te houden welk team de bal had.

De wedstrijd werd opengebroken met een raak schot van Zoe. Ze had vooraf al gezegd dat ze voor haar vader zou scoren en dat was dus geen fake news. Bam; 0-1. Maar nog geen minuut later trok OKV de stand weer gelijk. Het verdedigen blijft toch een aandachtspuntje (sprak ik als leek). De minuten na de 1-1 liet de bal zich niet makkelijk vangen. Bal nat, veld nat, spelers nat. Nog een wonder dat er nog gescoord werd. En wel door Jip, die Roda weer op voorsprong gooide. Dit keer hielden ze de voorsprong iets langer vast, maar uiteindelijk toch weer 2-2.

Na deze gelijkmaker brak een periode aan waarin Roda duidelijk het beste van het spel had. Met twee strakke worpen gooide Thies zijn team op 2-4 en de winst leek binnen. Westzaan leek de kou en regen niet te voelen, Oostzaan snapte naar adem en warmte. Prima! Houden zo! Waarom dan altijd die pauze? Het was namelijk de kentering in de wedstrijd. OKV kwam beter uit de spreekwoordelijke startblokken. Sterker nog, het leek alsof Roda nog niet eens de weg naar die startblokken had gevonden. Met een paar rake knallen stond het 6-4.

Het was ontzettend knap dat onze F1 de koppies niet liet hangen! De toeschouwers kregen waar voor hun geld. Nynke schoof ongedekt over het veld als het geheime wapen en kreeg plotseling de bal. De ouders richtten de blik op Nynke, Nynke de blik op de korf….goal! En dan ruik je dat er meer in zit. Het spel werd weer iets minder slordig. De driehoekjes werden goed gespeeld en plotseling schoot Jip de 6-6 binnen. Roda wilde nog voor de winnende treffer gaan, maar de scheidsrechter vond het wel mooi zo. Een puntendeling… Wel zo eerlijk in de slechte weer. Een punt voor beide teams. Al moet ik als totaal onafhankelijk schrijver natuurlijk een winnaar aanwijzen. En dat was dan Roda. De strafworpen werden namelijk met 1-4 gewonnen!

Groetjes Jeroen