Oosterkwartier 1 – Roda 1

Afgelopen zaterdag speelde Roda 1 tegen Oosterkwartier (wat een prachtige naam) 1. Vanwege de vele blessure gevallen had het tweede al midweeks tegen Madjoe uit Rijnsburg gespeeld (15-15). Op deze manier konden met beide teams voldoende reserves mee.

De eerste wedstrijd van de competitie had Roda van Furore gewonnen. Hoe zouden de verhoudingen tegen de Haarlemse tegenstander zijn? Het weer werkte niet echt mee, maar het was niet anders dan de afgelopen maanden. Het regende en er stond veel wind. Verder was het opvallend dat Roda in de zwarte inschiet shirts speelde aangezien de clubkleuren van Oosterkwartier identiek zijn aan de onze. Met de dames Megan, Ilse, Raven en Eva en de heren Jonne, Jitter, Jari en Noah startte de wedstrijd.

Het was opvallend dat de aanvallen van Oosterkwartier in het eerste deel veel makkelijker van de grond kwamen dan onze aanvallen. Ondanks de voornamelijk een-schot-aanvallen bleef de stand gelijk opgaan. Met name 1 vak van Roda had het moeilijk. Er werd te weinig bewogen waardoor Oosterkwartier de bovenliggende partij was. Na een minuut of twintig kwam Remco in de ploeg om energie in de wedstrijd te krijgen. Het spelbeeld draaide langzaam maar zeker en na de rust (6-6) drukte Roda flink door. Er werd 4x op rij gescoord, de aanvallen duurden langer en verdedigend kwamen we nauwelijks in de problemen. Er werd tot het einde aan toe geconcentreerd gespeeld en dit resulteerde in een nette 15-8 overwinning. In Westzaan aangekomen werd duidelijk dat Furore met 7-5 van Badhoevedorp had gewonnen. Dit zorgt voor een mooie stand in de 1e klasse. Op zaterdag 11 mei speelt Roda 1 de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Badhoevedorp. Hopelijk zijn er die dag veel Roda supporters aanwezig.

Zaterdag 11 mei 15.30 uur Sporting Badhoevedorp 1 – WKV RODA 1 Snelliuslaan 37 Badhoevedorp

Een supporter