Overlijden Siet Poppes

Afgelopen maandag 19 september 2022 is Roda’s lid van verdienste Siet Poppes-Schellinger op 84 jarige leeftijd overleden. Siet Poppes was een Rodiaan in hart en nieren. Siet kwam uit de korfbalfamilie Schellinger met topspelers in het eerste team in de vorige eeuw.

Na haar huwelijk had ze samen met haar man een slagerij in de Kerkbuurt. De kinderen van de familie Poppes behoorden in de jaren 1980-1990 tot de sterkhouders van Roda 1. Roda was toentertijd het sterkste team in de Zaanstreek. Ondanks haar drukke winkelwerkzaamheden was Siet Poppes actief in jeugdcommissies en trainde ze verschillende jeugdteams. In het seizoen 1976 -1977 werd ze als trainer/coach met Roda B1 kampioen van Noord-Holland door Groen Geel B1 met 6-3 te verslaan.

De familie Poppes was eveneens jarenlang hoofdsponsor door trainingspakken en wedstrijdshirts aan de senioren teams te schenken. Op latere leeftijd ging Siet lagere seniorenteams coachen. In 1993 bij het 75 jarig bestaan van Roda werd ze lid van verdienste door het vele werk wat ze voor Roda gedaan heeft.

Ze was een trouw bezoeker van de wedstrijden van de selectie van Roda. En ze bleef ook op latere leeftijd zeer geïnteresseerd in  het wel en wee van Roda. Ze zag wekelijks uit naar het fysieke clubblad dat we een aantal jaren geleden nog hadden voor leden die minder goed met internet over weg konden.

Een aantal jaren geleden verslechterde haar gezondheid en kon ze niet langer zelfstandig wonen. We verliezen met het overlijden van Siet Poppes een zeer betrokken lid, waar korfbalvereniging Roda een grote rol in het leven speelde.

Bestuur Roda