Overzicht overige jeugdteams

Niet iedereen kan natuurlijk kampioen worden. En dat hoeft ook niet want het belangrijkste is dat je plezier in je sport hebt. Maar dat lukt niet altijd. Je hebt als team niet alles in de hand. Bij de start van het seizoen maakt de Bond een indeling op basis van een aantal criteria. En ook de verenigingen kunnen een team te hoog of te laag indelen.  En in de eerste helft veld kan die indeling er wel eens flink naast zitten. Dat veel te sterke teams bij een poule zijn ingedeeld. Dat is ons ook overkomen.

Roda B1. In deze poule waren de krachtsverschillen niet al te groot. Roda B1 is weliswaar als laatste geëindigd maar versloeg in de laatste wedstrijd wel kampioenskandidaat Groen Geel B3! Een mooie start voor de zaal.

Roda C1. Als derde geëindigd met 2 overwinningen. Hier waren OKV C3 en KZ C3 veruit de sterkste partijen. Ook ging het met het trainen en coachen niet helemaal goed. De JC/TJC werkt aan een oplossing van de problemen.

Roda D2. Dit was een voorbeeld van een poule met te grote krachtsverschillen. Helaas als laatste geëindigd maar het gaat steeds beter met het team (lees het verslag van Otto). Als het enthousiasme blijft en er flink doorgetraind wordt, zal de eerste overwinning snel komen.

Roda E1. Dit team had misschien wel de slechtste indeling. Het is niet duidelijk of wij het team te hoog ingedeeld hebben of dat anderen veel te laag ingedeeld zijn. Ook hier genoeg talent in het team en met een trainer van Roda 1, gaat dit in de zaal vast goedkomen.

Roda F1. Dit is het team van de runners-up, met ook heel ervaren trainers en coaches. Ze begonnen met een zware nederlaag maar daarna gingen ze los. Voor dit team duurde de competitie te kort. In de laatste uitwedstrijd speelden ze zelfs gelijk tegen de sterke kampioen OKV. We gaan nog veel van dit team horen.

Waarnemend jeugdredacteur