Rabobank continueert samenwerking met RODA!

Begin september stond er een belangrijke ontmoeting op het programma bij Rabobank Zaanstad. Wij waren daar uitgenodigd voor een evaluatie van de activiteiten van de Korfbal Academie op het gebied van ledenwerving en het binden en boeien van onze jeugdleden. In principe zou dit traject na een vastgestelde periode van 2 jaar ten einde komen, maar we hadden de stille hoop op een mogelijkheid om de samenwerking langer voort te kunnen zetten.

Voor de evaluatie hadden wij ons goed voorbereid. Onze partners, KorfbalKids (van Jelmer Knossen, die ons ondersteunen bij het werven van jeugdleden) en Kaper Coaching (van Chris Kaper, die de jeugdtrainers begeleid op tactisch, technisch en organisatorisch vlak), hadden hun activiteiten en resultaten van 2018-2019 helder op papier gezet. Tevens was Remco bereid gevonden om aan te sluiten als ervaringsdeskundige – hij helpt namelijk regelmatig mee bij activiteiten van Jelmer en gaat samen met Bert het komende seizoen een aantal taken van Chris overnemen voor trainersbegeleiding.

Tijdens het overleg belichtten wij onze aanpak, de resultaten, wat er succesvol verliep en waar er nog te verbeteren valt. Om op de resultaten hier nog even terug te komen: we hebben het afgelopen seizoen meer als 20 nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen (naar aanleiding van de basisschool lessen, schoolkorfbal + lessen, en de Giga kangoeroe dag) en het ledenverloop bij de jeugd is onder de 10% gebleven. Ook hebben alle ploegjes het nieuwe seizoen weer trainers en coaches en is er extra aandacht besteed aan het contact met de ouders.

Zoals de titel al weggaf, nog geen 2 weken na ons gesprek heeft de Rabobank aangegeven de samenwerking graag voor nog eens 2 jaar voort te zetten! Dit is absoluut fantastisch nieuws en een geweldige steun in de rug om op dezelfde weg door te gaan. Aandachtspunten worden het begeleiden van de TJC en jeugdtrainer coördinatoren om na deze tweede periode zonder ondersteuning van buitenaf dit beleid voort te kunnen zetten. Een mooie uitdaging die we met de hulp van Chris en Jelmer en de geweldige vrijwilligers die onze jeugd supporten (JC, TJC, jeugdtrainers, jeugdscheidsrechters, JAC, noem het maar op)  graag aangaan!