Rabobank Giga Kangoeroedag.

Tweehonderd kinderen van vijf scholen uit de groepen 1 en 2 hadden de dag van hun leven tijdens de Rabobank Giga Kangoeroedag. Onder begeleiding van leerlingen van het Trias College beleefden zij een actieve (en warme) sportieve ochtend.

Verlenging sponsoring

Van rechts naar links: directievoorzitter Rabobank Zaanstreek Ariënne Kooter en Age Knossen duo voorzitter Roda ondertekenen de nieuwe sponsorovereenkomst.

Tijdens deze gezellige activiteiten werd het sponsorcontract van Rabobank en Roda getekend. In 2017 diende de korfbalvereniging een aanvraag in voor Rabo Verenigingsondersteuning. Rabobank onderkent de waarde van sportverenigingen en cultuurorganisaties en zet daarom de komende jaren in op intensieve begeleiding van deze partijen. Dat doet de Rabobank in samenwerking met de 25 sportbonden die betrokken zijn bij Team NL, NOC*NSF, Kunstbende en cultuurkoepel LKCA. Het doel is om verenigingen en stichtingen toekomstbestendig te maken én te houden. Door verenigingen en stichtingen nadrukkelijker en structureel te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid en op bestuurlijk, financieel en maatschappelijk vlak, kan Rabobank een groot verschil maken. “Eén van de verenigingen met wie de traject ingaan is korfbalvereniging Roda. Een actieve en enthousiaste club die hard bezig is om meer leden te werven. Activiteiten om kinderen kennis te laten maken met je sport en je vereniging, dat doet Roda goed”, aldus Ariënne Kooter, directievoorzitter Rabobank Zaanstreek.

Rabobank Verenigingsondersteuning

“Met de ondersteuning worden wij echt geholpen”, vertelt Age Knossen, duo-voorzitter Roda. “De afgelopen maanden hebben wij met veel vrijwilligers en een professionele kracht via de Rabobank Verenigingsondersteuning 80 uur aan bewegingsonderwijs aangeboden aan leerlingen van scholen in Westzaan en Assendelft, om kinderen enthousiast te maken voor (team)sporten. Ze zijn in beweging, leren samenwerken en moeten vooral met een grote glimlach een training verlaten. Vergeet niet dat een derde van de kinderen tussen 4 en 12 jaar niet eens een uur per week sport (cijfers RIVM). Daarnaast investeren we veel in onze trainers om ze  beter te maken via de Rabobank Verenigingsondersteuning via ons deelprogramma Boeien en Binden”.

Vertrouwen

Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking en gaan vol vertrouwen met elkaar samenwerken. “Verenigingen kampen met een teruglopend aantal vrijwilligers, financiële bijdrages van lokale overheden, leden en ook met een veranderend consumptiegedrag en de wens van de samenleving voor een meer maatschappelijke rol voor de vereniging. Dit vraagt om een nieuwe toekomstbestendige aanpak en wij helpen daar als coöperatieve bank graag aan mee”, aldus Kooter.

———————————————————————————————————————————–
Noot van de redactie
Afzender: Rabobank Waterland en Omstreken
Contactpersoon: Martine Hos, adviseur Marketing en Communicatie
E-mail: communicatie.waterland@rabobank.nl
Telefoon: (075) 890 35 82