René Arnoldus en Roda verlengen overeenkomst.

Trainer/coach René Arnoldus en Roda hebben besloten nog minimaal een jaar met elkaar verder te gaan. Beide partijen zijn tevreden over het verloop van de samenwerking. Voor René Arnoldus is het een optelsom van factoren om tot deze beslissing te komen waarvan de belangrijkste zijn dat hij nog veel potentie in de selectie ziet en dat hij het naar zijn zin heeft. Het bestuur en de Technische Commissie (TC) zien die stijgende lijn ook in de prestaties, waarbij de teamprestatie tegen koploper Valto en de meer dan 40 doelpunten tegen Rapid indruk maakten in “Korfballand”. Binnen Roda zien ze Arnoldus als een gedrevenen trainer/coach, die veel traint op aanvalspatronen en baltempo.

Arnoldus was ook benaderd door andere verenigingen maar bleef Roda trouw omdat hij volgend seizoen mee wil strijden om de koppositie in de eerste klas en dit ook als een reële mogelijkheid ziet. “Natuurlijk heb je als trainer/coach niet alles in de hand en kan een bal die net in of uit de korf draait het verschil maken, maar met enkele gerichte versterkingen kunnen wij mee doen voor de titel”. Dit seizoen is de ambitie in ieder geval in het “linker rijtje te eindigen”.  Arnoldus vindt het belangrijk dat de selectie breder wordt zodat er meer concurrentie komt voor een plek in het eerst een je ook beter eventuele blessures op kunt vangen.

Ervaringen en nieuwe ideeën.

Op de vraag of er ook verschillen zijn tussen Westlandse/Leidse clubs (Arnoldus woont in Leiden) en Roda valt hem op dat het korfbalspel in de Zaanstreek minder fysiek is. Het is verder interessant om te weten of René Arnoldus, die bij meerdere clubs heeft gewerkt, nog tips heeft over de organisatie bij Roda. “In zijn algemeenheid draait het bij veel verenigingen om een handvol vrijwilligers die de kar echt trekken, dat zie je ook bij Roda. Ik zou Roda adviseren continu te proberen de vrijwilligersbasis te vergroten. Dat is zeer belangrijk om je continuïteit te waarborgen”.

Arnoldus wil graag meer in de jeugd investeren als de Jeugdcommissie een beroep op hem zou doen. Ook de selectie moet daar een grotere rol in krijgen, zo is zijn mening. Als voorbeeld noemt hij de succesvolle VIP dag waarbij de selectiespelers aanwezig waren bij jeugdwedstrijden en de wedstrijdvoorbereiding meemaakten. Arnoldus: “Dergelijke initiatieven moeten we vaker doen. Het versterkt op een enorm positieve manier de betrokkenheid binnen de club”.

Bestuur en TC Roda