René Arnoldus nieuwe trainer/coach Roda 1.

René Arnoldus.

De Westzaanse Korfbalvereniging Roda  maakt bekend dat het voor het komende seizoen René Arnoldus heeft aangetrokken als trainer/coach voor het eerste team. René Arnoldus is dit zaalseizoen met CKV VEO uit Voorburg naar de overgangsklasse gepromoveerd. En  ook op het veld ziet het er naar uit dat hij de “dubbel” gaat behalen met VEO. René Arnoldus is afkomstig van de fusie vereniging KZ Danaïden uit Leiden waar hij als speler jarenlang actief was. Arnoldus is de afgelopen jaren als trainer werkzaam geweest bij verschillende Leidse verenigingen. Hij is gestart als trainer van de junioren bij Sporting Trigon. Na deze periode heeft Arnoldus het Leidse Cresendo in 4 jaar tijd van de 4e naar de 2e klasse gebracht en daarna bij zijn oude club, KZ Danaïden, de afgelopen jaren de selectie onder zijn hoede genomen.

Arnoldus geeft aan dat hij zich vooral zal inzetten om Roda terug te brengen naar de top van de 1e klasse: “Roda is een beroemde club en die hoort in het linker rijtje thuis in de eerste klas. En misschien zit er dan nog wel meer in. Ik wil mij inzetten om dat de komende jaren te gaan bewerkstelligen”.

De Technische Commissie belast met het vinden van een nieuwe trainer voor Roda, is heel tevreden met de komst van René Arnoldus naar Westzaan: “René straalt de ambitie uit die we nodig hebben binnen de groep en als vereniging. Het is ook duidelijk dat hij wil bijdragen aan de doelstellingen om te behoren tot de top van de eerste klas en mogelijk nog meer (Roda moet zijn middellange termijnplan in dit jubileumjaar opnieuw vaststellen).

Bestuur WKV Roda

WKV Roda is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.