Roda 1 – Badhoevedorp 1

Na wederom een vrij weekend speelde Roda 1 de zogenaamde terugwedstrijd tegen Sporting Badhoevedorp. De uitwedstrijd was een enorm spannende wedstrijd waarbij Roda 1 pas op het allerlaatste moment de overwinning over de streep trok. Wat we van deze wedstrijd hadden meegekregen is dat het gevaar bij Badhoevedorp vooral bij de dames vandaan komt. Het team van onze trainer Niels Voorneveld was hier deze keer goed op voorbereid. Roda 2 had zojuist in de stromende regen een belangrijk punt uit het vuur gesleept tegen Pernix. Tijdens de wedstrijd van Roda 1 nam de regen in kracht af, maar ondanks dat kwam de wedstrijd maar moeilijk op gang. Bij het Roda publiek overheerste het gevoel dat de doelpunten van ons team maar moeilijk tot stand kwamen. Badhoevedorp zat tijdens de eerste helft continu aan de goede kant van de score.

Gelukkig wist Roda net als in de uitwedstrijd exact dezelfde ruststand te bereiken 8-8. Badhoevedorp schoot na rust uit de startblokken en kwam 2 doelpunten los. Coach Niels wisselde een aantal keren en met name Nienke zorgde met haar aanvallende dreiging voor een ommekeer. Roda kwam halverwege de tweede helft op een 14-13 voorsprong. Met een flinke inspanning van de tegenstander en een korte doelpuntendroogte van Roda draaide de stand weer helemaal om. Badhoevedorp kwam 4 minuten voor tijd op een 16-14 voorsprong. De selectie van Roda heeft gelukkig een enorm goede mentaliteit en dat zorgde voor een ommekeer. Met goals van Nienke en Jitter trok Roda 1 de stand gelijk. Noah zorgde met 2 fantastische afstandschoten voor een 18-16 voorsprong. Het Roda publiek stond op de banken! Met nog een minuut te spelen zorgde Jari voor de beslissing!

Aanstaande zaterdag speelt Roda om 16 uur bij Furore. Bij een gelijkspel heeft Roda de titel binnen. Om 15 uur (verzamelen om 14.45 uur) vertrekt de Roda supportersclub op de fiets richting Assendelft!

Tot zaterdag!

Een trouwe supporter