Roda 1 behaalt mooie overwinning op Reflex 1 in Rijswijk: 12-17

Reflex een vertrouwde tegenstander van een aantal jaren geleden. Wel zijn de teams sterk gewijzigd. Roda trad met een gewijzigde opstelling aan waarbij de vakken qua lengte, rebound kracht en scorend vermogen veel meer in balans waren. Dit was een belangrijke verklaring voor de goede wedstrijd die Roda zou neerzetten. Alle spelers haalden een goed niveau maar Thijs Nieuwenhuis en Kees Havik excelleerden.

In het begin was het nog aftasten, tot 4-4 ging het gelijk op. Daarna sloeg Roda een klein gaatje, maar op slag van rust maakte Reflex nog gelijk 7-7. Toch voelden de Roda aanhangers in de eerste helft al dat Roda de betere ploeg was.

 

En dat bleek in de tweede helft. Trainer/coach René Arnoldus gaf aan vijf spelers van Roda 2 de opdracht á la minuut klaar te zijn om in te vallen. Liselotte en Jari, kwamen in de loop van de tweede helft soms tijdelijk in de ploeg en Jim Langelaan maakte zijn debuut in Roda 1. Roda pakte de draad weer op en kwam weer op voorsprong in de tweede helft: eerst één doelpunt maar na 10 minuten spelen werd de marge twee punten op 8-10 en 10-12 via doelpunten van Hidde en Kees. De doelpunten van Kees waren strafworpen die Yoets en Liselotte meekregen. In het laatste kwartier ging het echt lopen bij Roda, met een fanatiek coachende René Arnoldus. De verdediging stond als een huis en aanvallend begon het te swingen. Via twee fraaie goals van Thijs en eenmaal Sandy, die zich drie maal achter elkaar wist vrij te spelen en de laatste poging doeltreffend afrondde stond het plotseling 11-15. Kees en nogmaals Sandy bepaalden de eindstand op 12-17. Een mooie overwinning van een zeer degelijk spelend Roda.

Doelpunten: Hidde (5), Kees (4), Sandy (3), Thijs (3), Jane en Jelmer ieder 1.