Roda 1 – Dubbel Zes/ Futura 1: 28-18

Roda selectie bedankt het publiek na de overwinning op Dubbel Zes/Futura 1

Op 30 november vorig jaar leden we een kansloze nederlaag bij Futura 26-20. Nu waren de rollen volkomen omgekeerd. Dat moet een mentale kwestie zijn, bij Roda is het geloof in eigen kunnen teruggekeerd. Een oppermachtig Roda dat alleen de eerste 10 minuten enige moeite had met de tegenstander. Tot 3-3 liep het gelijk op maar daarna liep Roda uit tot een voorsprong van 9-3 en was de wedstrijd in feite na 20 minuten al gespeeld.  Opvallend was dat van de eerste negen doelpunten er zeven van de Roda dames kwamen. De ploeg behoort nu tot de middenmoot. De dames van Roda eisten sowieso een hoofdrol op vanmiddag, ze namen met 17 treffers maar liefst 60% van de doelpunten voor hun rekening daartoe natuurlijk ook in staat gesteld door hun goed reboundende heren. Van de 17 dames doelpunten waren er maar liefst 7 afkomstig van Sandy. Helaas hebben we geen topscorers klassement meer sinds het verdwijnen van Nieuwsblad De Zaankanter want Sandy had zeker in de top 3 gestaan. De rust ging in met een stand van 12-7.

Na rust schakelde Roda nog een tandje bij en liep uit tot 20-10. Toen was de wedstrijd echt gespeeld. In de eindfase bloedde de wedstrijd een beetje dood, geen gallery play daarvoor waren er teveel slordigheden in het aanvalsspel. Gelukkig gingen de pupillen van Roda E1 onverminderd door met hun aanmoedigingen. Beide Roda vakken scoorden 14 doelpunten. Het mooie van de ploeg op dit moment is dat als een speler een wat mindere dag heeft, nemen de anderen het gewoon over.

De scores: Sandy (7), Jane (4), Kees (4), Jelmer (4), Liselotte (3),Yoets (3), Thijs (2), Jari (1).

Op de Roda Facebookpagina video fragmenten met scores van Thijs (20e doelpunt), Jari (nummer 21),  Jane (nummer 23), Sandy (een actie bekroond met vrije bal nummer 24), Liselotte (26), Jane (nummer 27). Jelmer nummer 28 met een weg trekbal uit beeld).