Roda 1 en 2 tegen ONDO 1 en 2.

Na een busreis van meer dan 200 kilometer en met vier geheel of gedeeltelijk geblesseerde spelers moeten we tegen ONDO uit het Zeeuwse Middelburg. De thuiswedstrijden hebben we beide gewonnen met 19-17 en 16-14.  Achteraf zijn dat misschien wel twee van onze beste wedstrijden geweest. ONDO heeft ongeveer 20 teams in de competitie. ONDO 1 staat in de eerste klas stijf bovenaan met 5 punten voorsprong op de nummer  twee en is op dit moment veel sterker dan vroegere Zeeuwse tegenstanders van Roda zoals Tjoba en Fortes.

ONDO 1- Roda 1 30-21 (rust: 17-13)

De start van Roda is goed, we komen snel op een 2-0 voorsprong,  maar dit zal niet het beeld van de wedstrijd worden. De Zeeuwen zetten de achterstand om in een 5-2 voorsprong. ONDO 1 is een complete ploeg zij gaan op het veld promoveren naar de Overgangsklasse. De combinaties bij Roda lopen stroef met de nodige aanvallende misverstanden. We geven teveel ruimte verdedigend en ons scoringspercentage is zeer matig. Scheidsrechter Kuif is gul met het uitdelen van vrije worpen en strafworpen aan beide ploegen. Op de bank veroorzaakt dat bij de coaches nog wel eens wat wrevel. Maar je kunt er ook anders naar kijken: dankzij deze doelkansen uit stilstaande situaties kan Roda maar liefst 12 keer scoren ( 7 stippen en 5 vrije ballen). Verder zijn de dames van Roda op dreef zij scoren maar liefst 14 treffers van de 21. Dit geeft meteen een ander punt aan. De heren van de tegenstander zijn sneller in de combinaties, pakken veel rebounds en een schotkans is bij de tegenstander vrijwel altijd een doelpunt. Overigens wijzen de statistieken tussen vorig seizoen en dit seizoen op het tegendeel. Vorig zaalseizoen scoorde Roda 1 in 14 wedstrijden 302 keer, nu staan we met nog twee wedstrijden te spelen op 286 treffers. Vorig seizoen 12 punten, nu 9 punten. Misschien moeten we wel concluderen dat we het dit seizen niet getroffen hebben met de indeling. Bijna allemaal ex-overgangsklassers of teams die boven aan staan op het veld in de eerste klas. Volgende week thuis tegen Valto, die kampioen kan worden in het Topsportcentrum.  Het zou mooi zijn als Roda in deze laatste thuiswedstrijd nog een keer boven zichzelf uit kan stijgen.

Doelpunten: Shanna (9), Hidde (5), Jane (2), Yoets (2), Sandy, Thijs en Jelmer 1

ONDO 2- Roda 2

Het zou zeker geen gemakkelijke middag worden en dat blijkt. Roda 2 komt al vrij snel met 6-1 achter te staan en kan op geen enkel moment een vuist maken. Het grote probleem blijft het scoren. Met de rust staan we al een doelpunt of 7 achter en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Roda 2 staat op de voorlaatste plaats. Wil men aan degradatie ontkomen dan zullen de beide nog te spelen wedstrijden moeten worden gewonnen.