Roda 1-Excelsior : 16-21

Was er de afgelopen weken te veel een euforie stemming ontstaan? Een gevoel van we kunnen van iedere tegenstander winnen, zeker als je in de uitwedstrijd met 18-17 van Excelsior (Delft) hebt verloren. Was het misschien die immense en niet gezellige topsporthal waar wij hopelijk voor de laatste keer onze wedstrijden moesten afwerken? Eredivisionist Volleybal Zaanstad speelde in de tweede hal en wij werden met de wedstrijden van Roda 1 en 2 tussen het programma van KZ gepropt. Je kunt je eigen “thuishal” op deze manier nauwelijks aankleden. Door de uitloop van wedstrijden is er nauwelijks tijd om in te spelen. Als je daarentegen alle thuiswedstrijden, zoals we normaal hebben, achter elkaar in de breedte sporthal hal speelt, ontstaat er automatisch meer een Roda sfeer. We staan na afgelopen zaterdag weer met beide benen op de grond.

Roda 1 met de spelers van de E2 bij de wedstrijd Roda – Excelsior.

Jammer voor het vele publiek en de spelers en de ouders van de E2. Je hoopt met zoveel publiek op een wedstrijd die een promotie vormt voor het korfbal. Maar Excelsior wilde daar niet aan meewerken: het is een team met de minste tegendoelpunten in de poule. Ze verdedigen heel stug met een aantal echte “klevers”. Daarnaast hebben ze ook een aantal voortreffelijke schutters, die het iedere tegenstander heel moeilijk kunnen maken. Na onze buren ZKV, weten wij ook hoe het is om tegen Excelsior te spelen. Jenne Warrink zei ooit, het gaat om” BVD: beleving, vertrouwen en doel”. De beleving misten we zaterdag, in iedere geval was de beleving bij de tegenstander een stuk groter. We verloren te veel duels. Vertrouwen was zaterdag helemaal zoek bij de meeste spelers. Met name het vertrouwen om mooie kansen af te ronden, dat begon al in de eerste helft, dan hoop je op een ommekeer in de tweede helft. Als de afronding van kansen en afstandsschoten na 10 minuten in de tweede periode  nog dramatisch is dan is het voor de tegenstander wel heel eenvoudig om de punten mee naar huis te nemen. Was er een doel? Voor de wedstrijd misschien niet, want halverwege de competitie lijken de prijzen in de deze poule wel verdeeld. Na deze wedstrijd is er zeker een doel: BVD!. We moeten zorgen dat we de mouwen opstropen, wij kunnen geen wedstrijd op routine spelen, maar we moeten iedere partij vol aan de bak en als het een keer tegen zit, moeten er spelers opstaan die de kar gaan trekken! En het doel is er inmiddels ook weer: want we staan net boven de degradatiestreep en we zijn nog lang niet veilig

Dan nog een paar details over de wedstrijd Roda kwam op een 2-0 voorsprong, maar Excelsior maakte meteen gelijk en pakte vervolgens een 2-6 voorsprong om die ook niet meer uit handen te geven. Ruststand 7-12. In de tweede helft dreigden we  nog eenmaal in de wedstrijd langszij te komen bij de stand van 15-17, maar we waren niet bij machte de wedstrijd te doen kantelen. De tegenstander speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en won verdiend met 16-21.

Doelpunten: Jelmer (5), Shanna (2), Kees (2), Hidde (2), Jari (2), Jane, Tara en Thijs ieder 1