Roda 1- KVS Maritiem 1: 14-17

We hebben deze eeuw eenmaal eerder tegen KVS gespeeld. Roda had toen nog een gravelveld en het KNKV organiseerde toen nog een bekercompetitie. KVS speelde nog op het hoogste Nederlandse niveau. De KVS-ers waren echter alleen bereid (…!) naar de Zaanstreek te komen als de wedstrijd op kunstgras gespeeld werd. Ze waren bang voor blessures op het gravel. Roda ging akkoord met deze eis van de Scheveningers en de wedstrijd werd verplaatst naar het terrein van OKV in Oostzaan die al over kunstgras beschikte. De uitslag was iets van 24-10.

Zaterdag hadden we ook weer last van het “rode loper syndroom”. Kwam het door het vele publiek? We traden de tegenstander met teveel ontzag tegemoet en ook de referee leek daar volgens de Roda toeschouwers last van te hebben. In het voetbal zie je dat ook af en toe de “grote” clubs kunnen zich meer veroorloven dan de kleine. Roda kwam in de eerste beste aanval overigens al op 1-0 door Sandy. Dat zag er goed uit, maar de Rodianen vergisten zich even in de schotkracht van de Scheveningers. Binnen de kortste keren stond het 1-5. En toen viel de tegenstander stil. Roda greep de controle over de wedstrijd maar vergat zichzelf te belonen. Roda had een flink veldoverwicht maar de score was vlak voor rust nog maar 4-5. De ruststand kwam zelfs nog op 4-6.

In plaats van zelf de score te openen bracht KVS de marge weer op 3. Maar Roda wist weer dichterbij te komen met wat tactische wissels stond het halverwege de tweede helft 10-11 door o.a. Jari en Liselotte die sterk invielen. Maar Roda kon niet doordrukken en dat zegt natuurlijk ook iets over het niveau van de tegenstander die enkele jaren geleden nog Korfbal League speelde. KVS liep weer uit tot 10-14 en de wedstrijd was gespeeld. Uiteindelijk werd de eindstand 14-17 door een doelpunt van Hidde die pas in de laatste fase van de wedstrijd los kwam van zijn tegenstander. Roda had zaterdagmiddag mogelijkheden op winst, maar dan moet alles kloppen, dan moeten de goud gerande kansen in de korfzone en de vele vrije ballen benut worden. Ook misten wij de dynamiek in het spel waar veel op getraind is. Maar alles bij elkaar was het bij vlagen een aardige wedstrijd tegen een sterke tegenstander.

Doelpunten: Sandy (3),Thijs (3), Kees (2), Hidde (2), Shanna, Liselotte, Jelmer en Jari ieder 1.