Roda 1 moet met schotklok spelen komende zaalcompetitie

Het KNKV heeft een aantal belangrijke wijzigingen voor de korfbalcompetitie opzet doorgevoerd. Wij zijn geen regel experts maar als we het goed hebben begrepen raken de volgende punten Roda in ieder geval.

  1. In de zaalcompetitie wordt dit seizoen in de standaard eerste klas ook met de schotklok gespeeld. Dit betekent financieel een flinke investering en het betekent ook een organisatorische verzwaring (bemensing jury tafel)
  2. Ingaande 1/8/2018 moet Roda 1 niet alleen met rugnummers spelen, maar op de voorzijde van wedstrijdshirt of broek/rok moet ook hetzelfde nummer goed leesbaar zijn (10 centimeter hoog). Hetzelfde geldt voor de reserve of inschietshirts. Gezien de verruimde wisselmogelijkheden is het verstandig dit ook voor Roda 2 in te voeren. Spelers dienen het hele seizoen met hetzelfde nummer te spelen. Bij de start competitie op te geven aan de bond. Dit heeft consequenties voor de nieuwe kledinglijn.
  3. Bij gelijk eindigen van teams in de wedstrijdsport geldt het onderlinge resultaat.
  4. Er mogen in de wedstrijdsport 8 wissels worden ingebracht per wedstrijd van een team. Ook mag er terug gewisseld worden. Een speler die gewisseld wordt mag niet meteen door gewisseld worden in het andere vak.
  5. Halverwege de competitie moeten de opstellingen van selectie teams in de wedstrijdsport vast staan (Roda 1 en 2). Tenzij je algemeen reserve bent mag een speler van Roda 1 daarna niet meer ingebracht worden in Roda 2. Tot dusverre lag deze grens op 4 wedstrijden voor het einde van de competitie

Redactie Roda Nieuwsflitsen