Roda 1 naar historisch doelpunten record tegen Rapid 1: 41-19

Het 100 jarig jubileum is nog maar net een paar weken achter de rug of we hebben ons eerste historische doelpuntenrecord te pakken. Voor zover wij kunnen nagaan heeft een senioren ploeg van Roda in de afgelopen 100 jaar nooit 40 doelpunten gescoord. Slachtoffer was Rapid uit Haarlem een team waar we vaak erg veel moeite mee hebben. Vorig seizoen, vlak voor de jubileumreceptie, konden we op het laatste moment nog een moeizaam gelijkspel uit het vuur slepen (24-24). Bij de start van de wedstrijd stond Rapid slechts een punt achter op Roda, dus vooraf was de spanning volop aanwezig. In de wedstrijd heerste Roda echter op alle fronten. Neutrale toeschouwers en Roda supporters waren onder de indruk van het hoge niveau wat Roda in deze wedstrijd haalde. Een hoog baltempo, sterke rebound zowel aanvallend als verdedigend en het aantal doelpogingen hebben wij niet geteld, maar stel dat het er 140 zijn geweest, dan zit je op een scoringspercentage van 30%. Ongekend hoog!  Iedere 2 minuten viel er een doelpunt aan Roda kant, je had de stopwatch er niet voor nodig. Natuurlijk maakt een tegenstander het ook mogelijk dat je een dergelijke wedstrijd speelt. Verdedigend gaf Rapid de nodige ruimte waar Roda optimaal van profiteerde. De dames van Rapid hielden de tegenstander nog een klein beetje in de wedstrijd door 2/3 van de productie voor hun rekening nemen. De ruststand was 21-9.

De 40e treffer van Roda 1 tegen Rapid 1, gescoord door Hidde vanaf de zijkant.

In de tweede helft was er geen sprake van een verwachte verslapping. Roda bleef gedreven spelen. Met nog 6 minuten te spelen was de stand 36-15. Het publiek schreeuwde om de 40e treffer en die kwam er. Sandy, waar aanvallend erg veel dreiging vanuit ging,  zorgde van afstand voor 37-16. Thijs maakte met een fraaie doorloopbal de 38-17. Kees scoorde 39-17 uit een strafworp die Yoets meekreeg. De 40e werd 1 minuut voor tijd en 1 seconde vóór de buzzer ging de jubileumgoal van Hidde. Het kan natuurlijk niet mooier dat zo’n doelpunt juist met het geluid van de buzzer wordt “omlijst”. Kees maakte in de laatste seconden nog de 41e. Het is verleidelijk een beste speler of speelster te noemen, dat doen we niet. Het hele Roda team verdient een groot compliment. Op de Roda Facebook pagina staan heel veel doelpunten waarbij ook steeds de aangever wordt genoemd, want scoren doe je met het hele team!

Zaterdag de thuiswedstrijd om 15.25 uur in de topsporthal tegen Excelsior (Delft), een club met grote ambities, die 1 punt boven ons staat en waar we in de uitwedstrijd onnodig met 18-17 van hebben verloren.

Doelpunten: Kees (10), Hidde (8), Jelmer (7), Sandy (6), Shanna (3), Jari (3), Thijs (2), Tara (1), Jane (1).

Redactie clubblad.