RODA 1-Revival 1: 24-22

De wedstrijd RODA 1- Revival 1 begon met een minuut stilte voor de op vijf december op 63 jarige leeftijd plotseling overleden Bert Tuijn. De spelers van RODA droegen rouwbanden. Zie ook het ”Ter herinnering”, dat maandag op de Roda site wordt geplaatst.

De wedstrijd gold als een vier punten duel. RODA kan na deze wedstrijd weer omhoog kijken maar moet zich realiseren dat er nog 2 sterke tegenstanders volgen in de eerste competitiehelft.

De eerste vijftien minuten waren voor de gasten, RODA leek niet echt in de wedstrijd te zitten. Talloze plaats fouten, onnodige overtredingen. In de eerste vijftien minuten kregen we al drie stippen tegen. In de 15e minuut bij een stand 5-9 kwam de ommekeer. Via doelpunten van Kees, Jonne, Jelmer, Kees en Liselotte kwamen we in de twintigste minuut op 10-10. Uiteindelijk gingen we via een doelpunt van Shanna met 13-12 de rust in.

In de tweede helft kon Roda de voorsprong vasthouden, alhoewel de scheidsrechter wel een heel dominante rol ging spelen door zijn wijze van fluiten. Niet dat hij slecht floot maar voor het minste of geringste werd een vrije bal of stip gegeven en dat komt het zelfvertrouwen van de spelers niet ten goede. Misschien waren het allemaal overtredingen die alleen door deskundigen gezien worden, maar ga eens naar een Korfbal League wedstrijd waar bijna alles geoorloofd is. Ter illustratie: in deze wedstrijd werden 40% van de doelpunten uit stilstaande situaties geboren. Er waren 12 stippen waarvan zeven voor Revival. Maar de Rodianen hielden een kleine marge in de tweede helft, maar uitlopen was er niet bij. In de 13e minuut konden we de marge één keer op drie doelpunten brengen uit een vrije bal van Hidde: 20-17. Vervolgens kregen we tussen de 13e en de 17e minuut drie stippen op rij(!)tegen en de stand was voor het eerst weer gelijk : 21-21. Jitter maakte nog wel een fraaie doorloper maar het was niet genoeg. Revival zat weer in de wedstrijd. Toch straalde Roda in de tweede helft meer beleving uit dan in de eerste. Je voelde: deze pot gaan we niet verliezen. Kees gaf met nog 6 minuten te spelen het goede voorbeeld: 22-21.

Daarna weer gelijk. Daarna krijgt Hidde een stip mee, die Jelmer twee minuten voor tijd ijskoud verzilverd 23-22. Gejuich in het Roda kamp. En in de laatste minuut maakte Roda aanvoerder Hidde aan de onzekerheid een eind door van afstand 24-22 te maken.

Geen al te beste wedstrijd: het schot was matig bij een aantal spelers, de passing bij het inspelen ook, maar de spanning vergoedde heel erg veel!

En zo hebben zowel RODA 1 als RODA 2 de eerste overwinning behaald in de nieuwe inschiet en wedstrijdshirts met de namen van de hoofdsponsors BENECKE en Fietspoint.nl. En ook de rugnummers zijn eindelijk weer leesbaar…!

Iris Elemans was Talent van de week, ze werd vergezeld bij het oplopen door haar teamgenoten van de D1: Amy, Jaël, Yves, Felix, Pim, Kyra, Floor en Isa. Leuk dat jullie (en jullie ouders) er bij waren en dat jullie RODA zo geweldig ondersteund hebben met de trommels!

Doelpunten: Kees (6x), Jelmer (6x), Hidde (4x), Jonne (3), Jitter (2), Shanna (2x), Liselotte (1x).