Roda 1 – Tilburg 1: 23-25

Het was het zaterdag net niet. Was het een kwestie van onderschatting? Feit was dat de tegenstander een aantal geroutineerde fysiek sterke spelers (met lengte) in het team heeft die het iedere tegenstander lastig kan maken. Roda was niet in zijn beste doen: te weinig verdedigende druk en een veel te laag scoringspercentage om zo’n wedstrijd over de streep te trekken. Jammer want met het enthousiast aanmoedigende jeugdteam de D1 en een Roda in goede doen hadden we de punten in Westzaan gehouden. Age Knossen jr. was waarnemend coach, René Arnoldus zat op de tribune.

De voorstelronde bij Roda 1- Tilburg 1. Jeugdtopper Faas met zijn teamspelers uit de D1.

De start van Roda was niet al te best meteen al een 1-3 achterstand. Bij de stand 5-6 halverwege de eerste helft, leek Roda wakker geschut. Maar zoals de hele middag het geval zou zijn, konden we de aansluitingstreffer niet maken.  Tilburg liep uit tot 6-11.  De ruststand was 10-12 door een benutte strafworp van Jari.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld helaas. Een trekharmonica wedstrijd:  Tilburg loopt uit, Roda komt terug, maar door te weinig verdedigende druk komt Tilburg weer tot scoren. Tel daarbij het lage scoringspercentage van Roda en de nederlaag is verklaard. Een laag scoringspercentage is des te vervelender als je de aanvallende rebound  te vaak verliest, geen volgende schotkans. Liselotte, Kees en Nicolien werden in de tweede helft nog ingebracht na al een wedstrijd met Roda 2 gespeeld te hebben, alhoewel ze alle drie scoorden, kon Roda maar niet op voorsprong komen. In de laatste 5 minuten leek een verrassing nog mogelijk, bij een stand van 17-20 ging Roda plotseling wel scoren. Roda kwam terug tot 23-25, maar ondanks dat de fanatiek aanmoedigende Roda fans nog mogelijkheden zagen, was de tijd tekort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Hidde onttrok zich aan de scorende malaise door in de tweede helft 6 keer raak te schieten.

Doelpunten: Hidde 8, Jari 4, Thijs 3, Yoets 2, Jelmer 2, Shanna, Jane, Nicolien, Liselotte en Kees 1.