Roda 1 vrij eenvoudig langs koploper Albatros: 16-10

De start van de speelavond was niet optimaal. De wedstrijden van Volleybal Zaanstad liepen uit, Roda 2 zag na een indrukwekkende inhaalrace in de laatste minuten nog een gelijkspel uit haar handen glippen. Talent van de week Caspar Koekkoek die zijn doorloopbal miste. Daarnaast een nieuwe sporthal waar het publiek beneden zit én op de balustrade en dat laatste doet een beetje denken aan oude voetbalstadions met een wielerbaan tussen publiek en veld. Maar dan zit het publiek te ver van het veld voor interactie.

Maar terug naar de wedstrijd, de opening was voor Roda via een goal van Nicolien uit een vrije bal. Halverwege de eerste helft stonden we op een 4-2 voorsprong door een afstand treffer van Mark. Overigens kwamen alle spelers van Roda tot scoren deze middag. Het werd zelfs nog even 6-2 uit een treffer van Yoets onder de paal.  Roda wist de voorsprong van 4 treffers vast te houden tot de ruststand van  9-5. In de eerste helft manifesteerde zich in het ene vak een tekort aan lengte bij Roda. Jitter en Nadine speelden scherp maar kwamen lengte tekort zodat de verkeerde personen in de rebound kwamen te staan. En lengte wordt steeds belangrijker in het korfbal. Coach Ivan Karsters liet dan ook al in de eerste helft een aantal spelers warm lopen. In de tweede helft een snelle goal van Hidde (10-5), maar daarna werd het lengte nadeel helemaal duidelijk. Het andere Roda vak hield het verdedigend gelukkig dicht door mentale powerplay van Charlie, waardoor de coach van de tegenpartij gedwongen was zijn beide heren in dat vak te vervangen. Ook Roda coach Karsters wisselde. Met de inbreng van Kees en Shanna kwam er meer lengte in de ploeg. Shanna scoorde na de entree al snel de 12-7. Het “verwijt” dat je Roda zou kunnen maken was dat het scoringspercentage in de eerste 20 minuten van de tweede helft veel te laag was en de eindstand niet minimaal een verschil van 10 doelpunten aangaf.

De gasten uit Zwijndrecht kwamen nog eenmaal dichterbij tot 12-9, maar toen vervolgens Mark en Kees de score op 14-9 zetten, was de wedstrijd gespeeld. Nicolien, die weer een zeer gretige indruk maakte, drukte met nog 2 treffers het krachtsverschil nog beter uit: 16-10.