Roda 2 – Oranje Wit 4: 22-21

Toen ik om 16.15 uur – een kwartier voor de kampioenswedstrijd van Roda A1 – sporthal De Koog binnenkwam, was er al geen zit plek meer te vinden. Net zo bomvol, zo niet nog voller was de hal bij aanvang van Roda 1. Toen waren er inmiddels ook 3 bussen HKC-supporters gearriveerd. Veel Rodianen, een zwart-wit supporterslegioen uit Hardinxveld, veel spandoeken, veel trommels en veel gezelligheid.  Tussen deze twee spannende finales door is er een wedstrijd gespeeld, die aan velen van jullie ongemerkt voorbij zal zijn gegaan.  Wat hebben jullie gemist? Een sportieve wedstrijd van Roda 2. De specialiteit van Oranje Wit 4 (plotselinge acties uit complete stilstand). De rentree van Bert van Leeuwen! De 30 minuten durende invalbeurt van Age, waarin hij elke 10 minuten 1x scoorde. Slinkse korfkansjes van de tegenstander. Een aantal Rodianen die gelukkig het hoofd koel hielden, waardoor we in de race voor 2 punten bleven. En verder… veel doelpunten, het werd 22-21!

Ook deze week speelden we in een geïmproviseerde opstelling met maar liefst alle 3 de trainers (Ivan, Age en Bert) in het blauw witte tenue. Natuurlijk sta je als tweede team spelers af aan een eerste team (vanzelfsprekend). Maar het is niet makkelijk – en ook niet leuk – om elke week in een andere samenstelling te moeten spelen en dit seizoen was dat helaas wel extreem vaak het geval. We hebben dit zaalseizoen dan ook lang op het randje van degradatie gebalanceerd. We eindigen op een schamele 5e plek (van de 7). Gelukkig heeft de sfeer in ons team er niet onder geleden en dat is ook wel een complimentje waard. Beste teamgenoten, bij deze dus, een complimentje van jullie aanvoerster 😉

 

Marieke

De wedstrijd is niet aan ons ongemerkt voorbij gegaan, hier ook nog de doelpunten: Jelmer (7), Jari (3), Age (3), Sanne (2), Tara (2), Arjan (2), Sharon, Marieke, Ivan ieder 1. Behalve Bert, maar die gaf de assists, kwam iedereen tot scoren!