Roda 2 – SDO/BlijWerkt 3

Roda 2 heeft een soort transformatie ondergaan t.o.v. vorig seizoen. Er zijn 3 spelers gestopt en daar zijn ook weer 3 nieuwe spelers voor terug gekomen. Jim, Jari en Liselotte zijn nieuw t.ov. vorig seizoen. De spelers die ruim een jaar geleden uit de A zijn overgekomen, hebben inmiddels ook een jaar aan senioren korfbal kunnen ruiken en dat is duidelijk terug te zien. Soms zie je nog wat jeugdige onbezonnenheid, maar het fysieke deel waar ze vorig jaar nog weleens wat moeite mee hadden gaat ze echt goed af! Verder hebben we natuurlijk René Arnoldus als trainer voor de selectie gekregen. Hij heeft een heel dynamisch spel geïntroduceerd. Dit spel werpt echt zijn vruchten af en vanuit het publiek krijgen de spelers ook veel complimenten over het vertoonde spel. Vorige week werd voor het eerst verloren, maar we stonden tot afgelopen zaterdag op 5 uit 4.

Afgelopen zaterdag kwam koploper SDO op bezoek. Zij hadden nog niet verloren, dus het beloofde een zware middag te worden. Met Jonne, Remco en Cathy op de bank (wederom heel erg bedankt Cathy voor het reserve zitten) begon de wedstrijd om 14.00 uur. De vaste coach was om tuchtelijke reden niet welkom om de bak en werd vervangen door René.

Het werd gelijk duidelijk dat we niet hoefden te verliezen. SDO heeft een heel statisch spel dat heel erg op scoren van de heren gericht is. We konden het scoren van de heren de eerste helft heel goed tegen houden. Zij scoorden er maar 4. Helaas bleef onze eigen doelpuntenproductie ook ondermaats. Zodoende gingen we rusten met een 4-3 achterstand. Met het doorwisselen van de heren kregen onze aanvallen wat meer dynamiek. We hielden verdedigend goed grip op SDO. Onze aanvallen werd beloond met doelpunten en heel langzaam lopen we qua score weg bij onze tegenstander. Uiteindelijk wisten we de koploper met een hele goede tweede helft met 13-9 te verslaan. We doen weer helemaal mee om de bovenste plaats!

Doelpunten: Jim 2, Lars 1, Jitter 4, Ilse 1, Liselotte 2, Jonne 2, Jari 1