Roda 2 – Tjoba 2

Op de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen ontvingen wij de korfballers uit ’s Heers Hendrikskinderen (wel eens geweest?). Zij hadden er een behoorlijk lange reis vanuit Zeeland opzitten – en ja, inderdaad, na de zaal is het weer onze beurt om dit soort wereldreizen te mogen maken voor een wedstrijdje korfbal.
Met een half nieuw team (welkom Cathy, Jonne, Remco en natuurlijk Lars, die eigenlijk eind vorig seizoen al even heeft mogen wennen) startten we tegen Tjoba. Tot halverwege de eerste helft gaat het lekker en houden we ze op een afstandje (5-3, 6-4, 7-5). Daarna wordt het spannender. We gaan rusten met 11-11. Overigens spelen we sinds dit seizoen onze thuiswedstrijden op een klein veld. Dat betekent dus snel schakelen en een intensiever spel.
In de tweede helft kijken we steeds tegen een (kleine) achterstand aan (11-12, 12-13). Maar ons veldspel is goed, dus ook als het gat even 2 punten wordt, houden we vertrouwen. Met wat tactische wissels van Age (wisselen mag nu maar liefst 8x!) weten we toch weer gelijk te komen (16-16). In de laatste – hele lange – aanval weten we de winnende helaas niet te maken. Het blijft dus gelijk, maar met dit puntje kunnen we tevreden zijn. Op naar volgend weekend!

Marieke