Roda 3- BEP 3: 17-16

Na een lange stilte is hier dan eindelijk weer een verslag van Roda 3. Afgelopen wedstrijden bevatten niet echt de ingrediënten voor een top verslag; een goede wedstrijd tegen ZKC (maar toch een punt laten liggen), twee keer een collectieve offday en twee keer maar 1 goede helft gespeeld.. Afgelopen zaterdag stond daarom de belangrijke wedstrijd tussen de nummer 7 en 8 op het programma. BEP, of zoals we dat vroeger zeiden Blubber en Prut, kwam bij ons langs. ‘Spelen met het mes tussen je tanden’, zoals Geert dat altijd zegt. Van Blubber en Prut aan Purmerendse zijde was helaas geen sprake, ook zij gingen vol voor de winst.

De toeschouwers, en dat waren er nogal wat, werden getrakteerd op een spannende wedstrijd. De gehele wedstrijd werd er stuivertje gewisseld. BEP begon scherp en zette direct 1-3 op het bord. Dan schiet er al even door je hoofd ‘Nee he, niet weer….’, maar dankzij scores van Arjan en de Roda dames kwamen we weer langszij tot 4-3. Vlak voor rust kwam BEP nog eenmaal langszij, maar dankzij slimme balletjes van Suus en Rebecca werd dit gelijk getrokken. Dennis verzilverde koelbloedig een vrije bal en Arjan wist net voor rust van grote afstand de korf te vinden, 8-7.

Na rust is het altijd te hopen dat Roda 3 de overige 30 minuten door kan pakken. Twee snelle goals van BEP leken roet in het eten te gooien, maar opnieuw maakte Arjan gelijk. Vrijwel de hele tweede helft pakte BEP telkens de voorsprong. Na goals van Rebecca, Wouter en Selmer, wist Suus ons voor het eerst weer op voorsprong te zetten. BEP kon nog één keer aanzetten tot 14-15, maar nadat Cathy de 15-15 via een vrije bal binnen schoot was het gedaan met BEP. Arjan zorgde er persoonlijk voor dat de punten in de Koog bleven, door 2 maal achter elkaar te scoren. Na een wat chaotische aanval in de laatste minuut wist BEP nog één keer te scoren. Na wat laatste wanhoopspogingen van BEP vanaf de zijlijn floot scheidsrechter Paul de wedstrijd af bij 17-16. EINDELIJK heeft Roda 3 de punten binnengehaald. Geluksbrenger Melinda: ‘Deze toeschouwer is een tijdje afwezig geweest, maar is blij om te zien hoe het team vooruit is gegaan. Vanaf de zijkant was een hecht team te zien die voor elkaar wilden werken en elkaar de kansen gunden.’
Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek, de rebound stond als een huis, verdedigend vlijmscherp en eindelijk vielen de ballen ook door de korf!

Dit verslag is een mengelmoes van 3 verslagen geworden. Hopelijk volgt er volgende week weer een verslag, want ook deze wedstrijd MOET gewonnen worden om uit de degradatiezone te klimmen!

Groetjes,
Billinda