Roda 3 – Rohda 5

Een klassieke wedstrijd tussen Recht Op Doel Af en onze grammaticaal correcte tegenstander Recht Op Het Doel Af. De tactiek van Rohda is vanuit de vorige wedstrijd goed bij gebleven; Achter verdedigen. Bij de vorige ontmoeting was ons derde hier niet op voorbereid en ondergingen we een 17-10 nederlaag, maar na twee trainingen van onze gast trainers Milco en Bert waren wij er deze zaterdag helemaal klaar voor.

In de aanval begonnen Arjan, Dennis, Anne en Rebecca. Als verdedigers begonnen Selmer, Wouter, Cathy en Naomi. Met op onze door blessures flik uitgedunde reservebank Koen Hauzendorfer en Anne van Baarsen. Op de bank waren ook de heren van de A1 blijven plakken om het wat oudere team van Rohda te intimideren. Bert was gestrikt als coach en zo kon de wedstrijd beginnen.

Binnen no-time verzekert Dennis het eerste doelpunt van de wedstrijd (1-0). Dit laat Rohda niet zo maar zitten en met een paar scherpe afstandsschoten nemen zij de leiding over (1-2). Wij laten ons nog niet uit de wedstrijd halen en door middel van een strafworp brengt Wouter de stand op 2-2. Van afstand lukt het Arjan om ons weer een voorsprong te geven, maar deze wordt snel weer gelijk getrokken (3-3). Een doelpunt van Naomi kan ons ook geen zetje geven, want Rohda verzilvert een strafworp en zet de stand op 4-4. Dan neemt Rohda het voortouw, maar Arjan weet nogmaals de korf te vinden en zo blijft het gelijk (5-5). Rohda vind een kans onder de korf en Wouter legt van ver af de bal in de korf (6-6). Arjan weet nogmaals een voorsprong van Rohda ongedaan te maken en Cathy scoort een vrije bal (8-7). Rohda scoort weer (8-8), maar dan lukt het ons om door twee afstandschoten van Rebecca en Arjan toch op een kleine voorsprong te komen. Rohda begint te merken dat dit niet zo’n makkelijke partij gaat worden als zij van te voren misschien wel hadden gedacht en doen er een schepje boven op. Rodianen laten zich echter niet zomaar aan de kant zetten en zo wordt het voor de scheidsrechter ook geen makkelijke wedstrijd.

Na de rust (en een waarschuwing van de scheidsrechter) keert er een beetje rust terug, maar een gezellig wedstrijd wordt het niet. Rohda scoort als eerste, maar het lukt Cathy weer om een vrije bal te scoren (11-9). Dennis en Rebecca zetten ons zelfs op een 4 punten voorsprong (13-9). Rohda komt veel tot schot en het lukt hen om twee keer te scoren, maar dit wordt snel goed gemaakt door twee mooie schoten van Dennis en Arjan (15-11). Cathy vindt nogmaals de korf en zet het scorebord op 16-11. Rohda scoort en strafworp en nog twee keer van afstand (16-14). Wouter scoort nog een strafworp (17-14), maar Rohda ruikt bloed. Rohda scoort van afstand hun 15de goal en Arjan zet ons op 18. Rohda scoort nog een strafworp (18-16). Cathy doet eens gek en neemt een doorloopbal die ons op 19-16 zet. We zetten onze troef in, Anne B. wisselt voor Naomi, maar het mocht niet baten. Het lukt Rohda nog 3 maal om de korf te vinden en zet de eindstand toch nog op 19-19.

Ondanks onze voorsprong toch niet gewonnen, maar we hebben zeker niet slecht gespeeld. We hebben nog even tijd om te herstellen van alle blessures, want pas 2 maart staat Rapid 3, de nummer 2, op de planning.

Naomi.