RODA 4 – HAARLEM 2

De eerste zaalwedstrijd is net achter de rug. Een mooi moment om jullie eens bij te praten over de perikelen rondom Roda 4. Zoals de meesten al wel weten is Roda 4 een nieuw team dat alleen in de zaalcompetitie speelt. Een bont gezelschap van echte RODA ‘legends’ (en zelfs één club-icoon) die in het verleden allemaal in de selectie hebben gespeeld. Op het veld is al begonnen met trainen, hiermee dachten we ons fysiek en mentaal perfect voor te kunnen bereiden voor het echte werk. Dat liep iets anders, maar daarover straks meer.

De jonge honden van Roda 3 begonnen na de eerste trainingen al voorzichtig te snuffelen aan deze nieuwe groep. Als snel werden de banden aangehaald en begonnen we samen te trainen op de donderdag. Dit smaakte naar meer en wegens met name een schaarste aan fitte dames, konden meerdere spelers van het 4e al voor de zaal hun eerste wedstrijdmeters maken bij Roda 3.

Ook op het commerciële vlak is er niet stilgestaan. Paul van den Bergh’s Music Journey en Age Knossen’s Eggink Schilders B.V. zijn onze trotse sponsoren. Met de hulp van Heleen van Eerden van de kledingcommissie zijn er splinternieuwe wedstrijdshirts en trainingspakken beschikbaar gekomen – precies op tijd voor de eerste thuiswedstrijd. Bedankt allemaal namens het hele team! De foto’s volgen zodra we compleet zijn.

Al voor het begin van de competitie begon de blessure-ellende al. Ingescheurde liesspier, verrekte kuitspier, zere knie, achillespees en een liesbreuk kwamen allemaal langs. In de eerste wedstrijd tegen DSO 3 kwamen daar nog twee zware blessures bij en tegen Haarlem 2 waren er maar 4 spelers beschikbaar. Fysiotherapeuten in de Zaanstreek zitten er deze kerst warmpjes bij, zoveel is zeker.

Dan de wedstrijd waar het allemaal om ging. De tribunes van de breedtesporthal waren zowaar goed gevuld. Menigeen wilde met eigen ogen wel eens zien hoe die oude bekenden het er vanaf zouden gaan brengen, gemiddeld 5-10 jaar nadat zij voor het laatst gespeeld hadden.

Arno (lies) nam de coaching op zich, geassisteerd door Bert (kuit). Natascha (kuit) bracht nog snel een paar nieuwe schoenen voor Joris langs die net om 12 uur die middag door PostNL waren bezorgd om de 10 jaar oude exemplaren met gaten in de binnenzool te vervangen. De nieuwe trainingspakken werden uit het plastic gehaald, er werd wat warmgelopen, getaped en gebalsemd en iedereen was er klaar voor.

We hadden maar liefst 7 spelers van Roda 3 bij ons ter versterking. Na 1 appje van Rebecca waren er binnen 30 minuten aanmeldingen te over – echt top hoe iedereen voor elkaar klaar staat – Hulde!

Na een snelle 1-0 voor kwamen we al gauw 1-4 achter. Haarlem 2 had tot dan toe alles gewonnen en heeft een ploeg met enthousiaste coaching en een hoop jonge en snelle spelers. Nog een paar goals tegen en dit zou zomaar een afdroogpartij kunnen worden. Het 1e verdediging had wat tijd nodig om op gang te komen, maar na 15 minuten begonnen zij te draaien. Langzaam kantelde de wedstrijd en namen we de leiding over.

Na een 9-6 ruststand liepen we zelfs uit naar 5 goals voorsprong. De laatst 15 minuten begon de conditie wel een dingetje te worden voor sommige spelers en kon Haarlem dichterbij komen. Zowel de coach van Haarlem als Arno vroegen time-outs aan die zeer welkom waren. Haarlem wisselde bij de vleet en bracht meerder spelers van hun eerste in het veld. Roda 4 begon te buigen, maar zouden we ook barsten?

Na twee afstandsschoten van de veelscorende puntspeler van Haarlem werd het in de laatste minuut 17-17. Jammer maar helaas dacht menigeen. Maar toen gebeurde het; Bernlef maakt een aanvallende actie en wordt door zijn tegenstander onreglementair afgestopt. Strafworp! Bernlef, die er al 4 stippen feilloos had ingeschoten, legt aan. Doelpunt! Nog 30 seconden verdedigen, waarin Haarlem nog meerder malen kon aanleggen onder druk. Eindelijk de bevrijdende rebound en het was over! 18-17, 2 wedstrijden 4 punten, doelsaldo +2, 8 spelers waarvan 4 fit. Wordt vervolgd!!