Roda A1-Celeritas A1

Vandaag speelt de A1 tegen dezelfde tegenstander als vorige week.  Toen maakte Roda 23 doelpunten dus we mogen verwachten dat Celeritas maatregelen neemt om dit deze week te voorkomen. Celeritas maakte overigens vorige week ook nog 11 doelpunten dus daar  zou Roda ook aan kunnen werken om dat deze keer te voorkomen. In ieder geval een redelijk verassende opstelling van trainer/coach Arno. In de aanval beginnen Maaike, Anne van E., Daan en Sjoerd. In de verdediging: Anne van B., Naomi, Junior en Eva als jongen. Jelle op de bank en geblesseerde Celeste en Zoë achter de knoppen voor het scorebord en de klok.

Ze moeten er even inkomen. Eva wordt zeer fanatiek verdedigd als topscoorder van vorige week en ook de rest krijgt een stuk minder ruimte dan vorige week. Het is Celeritas dat als eerste scoort. Maar Maaike scoort direct met een doorloopbal 1-1. Celeritas krijgt een strafworp maar deze wordt gemist. Dan zit Junior ineens aan de kant en speelt Roda met drie in een vak. Junior blijkt zijn knie verdraaid te hebben en Jelle komt er snel in om hem te vervangen. Dan zorgt Eva dat ze een klein beetje ruimte krijgt en ze scoort 2-1. Roda blijft snel spelen en kansen creëren en zo gaan ook de doelpunten vallen. Eerst Anne van B. van afstand :3-1. Een strafworp die gemist wordt maar dan scoort Daan 2x van afstand en zo is er met 5-1 afstand genomen van de tegenstander. Roda krijgt weer een strafworp maar deze gaat ook mis. Maar ook dit wordt goedgemaakt. Anne van B. scoort van afstand 6-1 en brengt met een doorloopbal de ruststand van 7-1 op het scorebord.

Hoewel ze na de rust met een vak met maar 3 personen beginnen is het toch weer Celeritas dat als eerste scoort: 7-2. Daan scoort direct met zijn befaamde ‘balletje met 1 hand’ 8-2. Roda krijgt een vrije bal die Eva gaat nemen. Haar tegenstander  springt fanatiek in (hij is vastbesloten haar niet te laten scoren) Eva schiet echter niet maar speelt de bal af. Rent langs haar tegenstander die inmiddels op de grond ligt, krijgt de bal terug en scoort 9-2. Dan scoort Jelle met een mooi afstandsschot 10-2. Celeritas krijgt een strafworp maar deze wordt ook gemist.  Anne van E. scoort na een mooie combinatie met Daan van dichtbij 11-2. Sjoerd van dichtbij 12-2. Eva van afstand 13-2. Nogmaals Eva 14-2 en Maaike brengt de eindstand op 15-2.

Sneu voor Celeritas dat zij door een geblesseerde dame en een dame met een te lage bloedsuiker een deel van de tweede helft met een vak met drie personen moest spelen. Ook vervelend dat Junior na Celeste nu ook een blessure oploopt. Beterschap allebei en hopelijk kunnen jullie snel weer trainen en spelen. Verder een keurige wedstrijd van de A1. Weliswaar niet zo’n doelpuntenregen als vorige week maar toch 15x gescoord en maar 2 doelpunten tegen. Volgende week lekker dichtbij naar Zaandam Zuid. O ja misschien even trainen op de strafworp?J

Heleen