Roda A1 – Dalto A3: Lady’s day bij Roda A1

De A1 heeft afgelopen zaterdag niet weten te winnen van de nummer 2 in de poule Dalto uit Driebergen-Zeist. Het werd uiteindelijk 10-18. Vermeldenswaardig is dat het Lady’s day was, alle doelpunten bij Roda kwamen van de dames.

In de aanval staan Roy, Raven, Daan en Anne van Eerden. Voor de verdedig staan Eva, Jelle, Anne van Baarsen en Junior opgesteld. Elana zit op de bank en helaas is Jasmijn nog steeds geblesseerd.

Binnen 1 minuut volgt er al een afstandsschot achter de korf van Dalto en staat Roda 0-1 achter. Al heel snel begint Arno al te roepen met “schieten”, het riedeltje dat elke week wel aan bod komt. De vliegende start van Dalto gaat door, 0-2. Roda staat erbij en kijkt er naar.

Gelukkig benut Eva een strafworp, waarna Dalto een strafworp mist en blijft het 1-2. Dan begint het spel een beetje te lopen bij Roda. Het duurt tot de 13de minuut voordat Dalto weer grip krijgt en de doelpunten om de minuut worden gemaakt. Dalto loopt uit tot 1-6. Dan kan Eva 2-6 scoren. Dan is er even balans tussen beide teams en duurt het tot de 24ste minuut voordat Dalto 2-7 maakt. Na een schot kans van Roy maakt Raven het af: 3-7. Voor de pauze scoort Dalto nog 2x en staat het 3-9.

Na de rust komt Elana er in voor Anne van Eerden. De eerste minuten van de tweede helft zien er al een stuk beter uit. Elana scoort 3x achter elkaar. Helaas gaat de tegenstander ook nog door met scoren en staat het na 8 minuten in de tweede helft 6-12. Wederom mist Dalto een strafworp. Eva neemt het scoren even over en scoort 2x, 8-12. Een strafworp voor Roda wordt gemist. En dan is Dalto weer aan zet en bouwt de voorsprong uit naar 8-14. Een schot van Anne van Baarsen maakt 9-14.

De aanval van Roda verhoogd het tempo en zo levert het een leuk spelletje korfbal op. Maar de tegenstander weet door te gaan en in de laatste 5 minuten staat het  9-17. Dan weet Eva nogmaals te scoren, 10-17. De eindstand is dan 10-18.

Na deze intensieve pot korfbal is de A1 nu even aan rusten toe. Ze komen pas weer in actie op 4 januari en wel tegen KZ A3. Dus vanaf hier iedereen fijne dagen en graag in het nieuwe jaar weer fris en fruitig aan de start.

Supporter langs de kant