Roda A1 -DTS A1

Ook deze zaterdag een spannend programma. Een mooie voorwedstrijd voor Roda 1: Roda A1 tegen DTS A1.
Aangezien concurrent OKV al heeft gespeeld (tegen KZ en gewonnen) is dit de wedstrijd van nummer 3 tegen nummer 2. De uitwedstrijd werd een gelijkspel. We gaan er eens goed voor zitten, enigszins gespannen en hopende op een goede afloop. Lekker veel publiek op de tribune…dit beloofd een mooi avond te worden.
In de aanval: Jonne, Koen, Ilse en Naomi en voor de verdediging nemen Quincy, Remco, Anne en Yoena de taak op zich. Op de bank Lars. Nynke, nog altijd geblesseerd, zit als mascotte op de tribune.
Roda start en weet binnen een minuut al een strafworp binnen te halen. Ilse schiet deze beheerst in: 1-0. De eerste spanning is eraf. Er volgen nog meer schoten van Roda maar niets noemenswaardig. Er ontstaat een chaos onder de korf als DTS in de aanval is. Gelukkig kan Roda het hoofd bieden aan deze situatie. Sterker nog, als de bal in het aanvalsvak komt is het Jonne die op ludieke wijze de bal net voorbij de korf, achterstevoren in de korf weet te krijgen: 2-0.Als Remco in de 24ste minuut dan 3-0 kan maken, weten we even niet hoe we het hebben op de tribune. Dit gaat wel erg makkelijk zo. DTS realiseert zich dat ook en komt in dezelfde minuut tot 3-1. En nog een minuut later tot 3-2. En dat bewijst maar weer dat het geen appeltje-eitje wedstrijd gaat worden. Ook DTS wil met de punten naar huis. Dus Roda…ga er vol voor!
Koen kan de score uitbouwen tot 4-2, uiteraard met zijn bekende afstandsschot. Dan is de beurt aan DTS om 4-3 te scoren. Door een fanatiek spelende dame van DTS komt er 4-4 op het scorebord te staan. En dan moet Roda het initiatief weer nemen. Het aanvalsvak pakt het goed op en zo is het Ilse die de voorsprong voor Roda op 5-4 zet. DTS laat zich echter niet gek maken. Ze scoren in de 18de minuut 5-5, daarna 5-6 en via een strafworp 5-7. Een strafworp voor Roda, genomen door Ilse, maakt het verschil weer iets kleiner 6-7. Een afstandsschot voor DTS: 6-8 en een antwoord van Remco met een afstandsschot: 7-8. Quincy kan dan de gelijkmaker maken met een doorloper: 8-8. Een minuut voor de rust brengt Jonne de stand voor Roda op 9-8. En met deze stand gaat Roda de rust in.
De break heeft DTS kennelijk goed gedaan. Gelijk in de eerste minuut van de 2de helft maken ze met een doorloper de gelijkmaker: 9-9. Remco schiet een prachtige bal van afstand, de bal tolde rond de binnenkant korf…..maar wist helaas niet aan de goede kant naar beneden te vallen. Dit in tegenstelling tot DTS die dan enkele minuten later weer een voorsprong neemt: 9-10. Deze keer is het wel raak voor Remco. Een afstandsschot van hem is raak: 10-10. Door enigszins toneel krijgt DTS een strafworp toebedeeld. Deze werd echter niet benut. Dat wil niet zeggen dat ze de moed opgaven. DTS scoort en bij een stand van 10-11 is Roda aan zet, wil het nog aansluiting houden. In de 8ste minuut scoort Jonne de gelijkmaker: 11-11. Een minuut later zet Quincy Roda weer op voorsprong:12-11. Een onnodige overtreding van Jonne leidt tot een strafworp voor DTS en zo staat het toch weer gelijk: 12-12. Roda gaat er nog voor, nogmaals gelijk spelen was niet het uitgangspunt. En dan is er Koen die Roda op een voorsprong zet: 13-12. Jonne doet er nog een puntje bij: 14-12. Maar ook dan kunnen we nog niet opgelucht ademhalen. DTS komt tot 14-13 en met een strafworp tot 14-14. En dan kunnen we opnieuw de “messen” slijpen. Jonne kan het niet laten en met zijn bekende clowneritus weet hij iedereen te verrassen met 15-14. Nog 2 minuten te spelen en Ilse weet de korf weer te raken: 16-14. Een afstandsschot van DTS in de laatste minuut zorgt nog voor de 16-15 en een zinderende laatste minuut. Het zal toch niet weer…..Lars komt er nog in voor Quincy. Maar als dan het eindsignaal klinkt van de scheidsrechter kunnen we eindelijk weer opgelucht ademhalen. De punten zijn weer binnen. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Nu nog even de kleine slordigheidsfoutjes eruit halen en dan zijn KZ en daarna de kraker tegen de huidige nummer 1, OKV, best te doen. Toch? Roda A1, ga zo door. Met een positieve uitstraling en bouwend op elkaar (ipv mopperen op elkaar) gaat het vast goed komen.
Dus 4 en 11 maart verwachten we iedereen weer op de tribune om Roda A1 aan te moedigen voor het kampioenschap! Komt allen!
Support op de bank.