Roda A1-EKVA A3

Vandaag de eerste wedstrijd buiten voor de A1. Gelukkig heerlijk korfbalweer deze ochtend. Daan is er niet wegens verblijf in het buitenland dus de volgende mensen moeten het gaan doen: in de aanval Naomi (als jongen), Sjoerd, Celeste en Maaike en in de verdediging Junior, Jelle, Anne van B. en Eva. In de dugout Anne van E., Raven en Elana en langs de lijn Onno. EKVA is helemaal uit Almere gekomen en zij hebben de reis niet voor niets gemaakt. Het staat al snel 0-2 en het wordt zelfs 0-5. Ik begin me al zorgen te maken over het verslag. Wat schrijf je als er geen doelpunten gemaakt worden? Maar in de 26ste minuut opent Celeste de score voor Roda. Met een strafworp maakt ze 1-5. Een paar minuten later scoort Junior van afstand 2-5 en meteen Anne van B. ook van afstand 3-5. Dan scoort EKVA ook meteen maar Maaike maakt direct 4-6 met een afstandsschot. Eva brengt met een omdraaibal de ruststand op het bord: 5-6. Heel goed teruggekomen na een 0-5 achterstand.

Na de rust komt Anne van E. er in voor Naomi. EKVA begint sterk met 3 doelpunten op rij. Eva scoort een vrije bal. Dan EKVA weer met een score en daarna Maaike die een vrij bal er keurig in gooit. Het wordt 7-11 en direct maakt Junior de 8-11 met een doorloopbal. Dan loopt EKVA flink uit. Elana komt er in voor Celeste en Raven voor Eva. Roda krijgt aan het eind nog een strafworp en zo zorgt Sjoerd voor de eindstand: 9-16. Raven en Elana bedankt voor het invallen!
Dit is duidelijk andere koek dan de tegenstanders van het vorige seizoen. Roda krijgt veel minder ruimte waardoor scoren lastiger is en de tegenstanders zijn sneller en spelen slimmer. Genoeg te doen op de training. De volgende wedstrijd is op donderdagavond 19 april dus er kan nog even getraind worden…

Heleen