Roda A1 – Furore A1: 12-10

Het is de laatste wedstrijd voor Roda A1. Volgend seizoen zijn de spelers allemaal naar de senioren vertrokken. Dat geeft toch wel een speciaal tintje. Zoals eerder in de verslagen vermeld is het team al even niet meer compleet. Lars is doorgeschoven naar Roda 2, Nynke is herstellende van een knie operatie en Ilse is herstellende van een operatie. Daarnaast spelen vele spelers van de A1 ook als invaller bij Roda 2, die vandaag hun wedstrijd eerder dan de A1 speelt. En dan is het ook nog eens zon overgoten prachtig mooi, maar wel effe te warm, weer. Gelukkig hebben we spelers uit de B die de A1 graag een handje willen helpen.

Dus we gaan van start met Maaike Pitt uit de B1 in de basis. En let op….die naam gaat vaker voorbij komen.  Er wordt wat sloompjes gestart, maar dat zal wel aan de temperatuur liggen. Het is Furore die als eerste scoort, 0-1. Jonne mist helaas een strafworp voor Roda. Dan is het Maaike die, eenmaal de bal in haar handen, fantastisch kan schieten: 1-1. Furore krijgt een strafworp toebedeeld en benut deze: 1-2. Voor Koen is geen afstand te ver: 2-3. Furore blijft aanvallen en maakt 2-4. Het antwoord is van Yoena, 3-4. Dan valt er een weer een doelpunt aan de ander zijde en is het 3-5 voor Furore. Wederom schiet Koen van afstand raak, 4-5. Dan maakt Jonne, geschoten van onder de korf, de gelijkmaker 5-5. En dan nu maar hopen dat Roda door kan zetten. Voor de rust is het Quincy die 6-5 maakt en is de eerste helft in ieder geval gewonnen.

Na de rust keert Quincy (ziekjes) niet meer terug. Hij wordt vervangen door Kaj die aan zijn 3de wedstrijd van de dag begint. En dat met dit weer, petje af hoor! Na de 6-6 komt Eva van Eerden erin voor Naomi. En dan komt Maaike weer aan de bal. Dat is jammer voor Furore, want er volgt een prachtig schot. En dat brengt Roda op voorsprong: 7-6. Furore laat zich echter niet zomaar opzij zetten en komt terug: 7-7. Remco is opgewarmd en scoort de 8-7 en 9-7. Dat geeft Roda iets lucht. Anne van Baarsen komt erin voor Yoena. Om het af te maken scoort Jonne tweemaal achter elkaar: 11-6 en 11-7. Een strafworp voor Furore wordt benut 11-8. De 11-9 die dan volgt maakt het wederom spannend. Maar daar trekt Maaike zich niets van aan. Ze draait inmiddels op volle toeren en schiet de 12de goal voor Roda (12-9). Een strafworp voor Furore betekent een stand van 12-10 als de laatste minuten ingaan. Adem wordt in gehouden……Een strafworp zou de marge van Roda veilig kunnen stellen, maar helaas gaat de bal niet door de korf. Gelukkig fluit Paul de wedstrijd af en heeft Roda de punten binnen. Allen die de wedstrijd mogelijk hebben gemaakt: bedankt!

Supporter onder de paraplu