Roda A1 – Furore A1

Na het jaar iets ongelukkig te zijn begonnen moet Roda weer wat punten pakken om aansluiting te houden boven in de poule. Dat zou vandaag kunnen, er is wel vaker gewonnen van Furore. Maar dan moeten alle neuzen wel dezelfde kant op staan. Helaas heeft Nynke tijdens de training een blessure aan haar knie opgelopen. Dus Roda mist een steunpilaar in het veld. Gelukkig is ze wel supporter vandaag. We wensen haar een goed en snel herstel. Nog meer fans op de bank: de vrienden van Yoena zijn steeds vaker aanwezig. En ook de vaste supporters ontbreken niet.

In de aanval starten Naomi, Lars, Jonne en Ilse en voor de verdediging zorgen Remco, Anne, Yoena en Koen. Ja, u leest het goed: de vaste opstelling is weer terug van weggeweest! Op de bank nog meer power: Quincy en Sharon.Roda gaat voortvarend van start. Een vrije bal van Jonne levert nog geen resultaat op, maar de eerste strafworp voor Roda wordt door Ilse keurig ingeschoten: 1-0. Helaas staat het binnen 5 minuten 1-1. Jesse Klopper, nu spelend voor Furore, scoort de 1-2. Bovendien levert een vrije bal voor Furore een doelpunt op: 1-3. Roda volgt 2x met een mooie actie, maar de bal gaat nog niet door de korf. Als het de beurt aan Lars is, schiet hij 2 prachtige afstandsgoals, zoals hij dat koel en beheerst kan doen: 3-3. Furore geeft een voorsprong niet zomaar uit handen: 3-4. Maar wederom weet Roda met een prachtig schot van Yoena terug te komen tot 4-4. Met nog minder dan 8 minuten op de klok schiet Jonne uit een vrije bal 5-4. Furore krijgt een strafworp mee: 5-5. Als Koen van afstand 6-5 maakt krijgen we het idee dat deze wedstrijd nog lang niet beslist is. Vooral de dames van Furore zijn sterk en schieten mooie afstandsschoten raak: 6-6. En zo staat het 4 minuten voor de rust weer gelijk. Ilse benut een strafworp: 7-6. Maar kennelijk wil Furore met deze stand niet de kleedkamer in. En alweer een dame van Furore schiet van afstand de gelijkmaker: 7-7. Gelukkig krijgt het publiek even rust om bij te komen van dit spannende potje korfbal.

Na de rust pakt Furore de draad weer op en maakt uit een vrije bal 7-8. En ze stoten ook nog even door naar 7-9 en met een strafworp zelfs 7-10. Furore weet het best gebruik te maken van de af en toe chaotische wedstrijd. Roda wordt wat zenuwachtig en dit leidt tot nog een strafworp voor Furore 7-11. Een strafworp van Remco zorgt er in ieder geval voor dat Roda iets van de achterstand afsnoept: 8-11. Dan een prachtig schot van Jesse Klopper en Furore staat weer ruimer voor 8-12. We hopen toch dat Roda de achterstand niet te veel laat oplopen. Jonne weet dan een doorloper te maken: 9-12. Het aantal strafworpen loopt nog verder op (voor Furore) 9-13. Roda weet dan een strafworp helaas niet te benutten. En dan kan Furore het niet nalaten om de bal wel door de korf te krijgen 9-14. Met nog maar ruim 10 minuten te gaan is de achterstand opgelopen tot 5 punten. Zal dit het eerste verlies tegen Furore worden? Koen wordt gewisseld voor Quincy en Anne voor Sharon. Ook Jesse Klopper wordt gewisseld. En dat heeft voor Furore wel wat consequenties. Quincy is al snel warm en maakt met nog 10 minuten te gaan een doorloper: 10-14.
Jonne laat met een afstandsschot nog wat van zich horen: 11-14. Dat kan hij nog een keer en dan is het 12-14. Nog 7 minuten te gaan. Quincy is lekker bezig en met zijn doorloper komt Roda al iets dichterbij. Als we het dan toch over herhaling hebben, Quincy doet nog een doorloper voor 13-14. Dan zijn er een aantal acties over en weer die niet tot goals leiden, waaronder een gemiste strafworp voor Roda. En dan 1 minuut voor tijd komt Quincy weer om de bocht zeilen met een doorloper: 14-14. En als Furore dan nog 14-15 weet te maken valt het Roda vrij zwaar…het zal toch niet weer een verlies worden op 1 punt verschil? Maar uit een vrije bal voor Roda weet Ilse te scoren en is de stand 15-15. Gelukkig toch nog een punt voor de moeite.

Supporter