Roda A1 – Haarlem A2

Vandaag de start van een nieuw seizoen. De A1 heeft wat veranderingen ondergaan. Zoë heeft opgezegd. Zij kan weliswaar weer zonder krukken lopen en heeft ook af en toe meegetraind maar wedstrijden korfballen zit er voor haar helaas niet in. Maaike, Celeste en Naomi hebben de overstap gemaakt naar de senioren en Raven, Elana en Jasmijn zijn overgekomen vanuit de B. Deze dames hebben allemaal wel vaker ingevallen bij de A1 vorig jaar dus dat moet wel goed komen. Arno is aangebleven als trainer/coach en Kees neemt de training van dinsdag op zich. Een leuk begin van de competitie want op de dag van Westzaan spelen alle teams thuis waardoor het een gezellig weerzien is van teamleden, voormalig teamleden en ouders.

De A1 start met Sjoerd, Daan, Anne van B. en Elana in de aanval en Jelle, Junior, Jasmijn en Raven in de verdediging. Daan scoort direct 1-0 en Anne van B. legt een vrije worp er in. Een prima begin maar Haarlem scoort 2-1. Raven schiet van afstand nummer 3 erin Haarlem krijgt een strafworp en zo is het 3-2. Roda is duidelijk de betere ploeg en kan veel aanvallen, Sjoerd scoort van afstand en Junior uit een vrije worp. Het wordt 5-3 maar voor de rust scoort Anne van B. nog (doorloopbal) en Sjoerd uit de rebound van dichtbij. Dit brengt de ruststand op 7-3.

Na de rust komen Anne van E. en Eva erin voor Jasmijn en Elana. Eva kan al snel van afstand scoren. Ook Haarlem scoort. Sjoerd mikt de bal van ver in en dan is het weer Haarlem. Haarlem krijgt ook nog een strafworp maar deze wordt gemist. Jasmijn komt erin voor Raven. Haarlem scoort weer maar Daan zorgt voor de eindstand van 10-6 welke vreemd genoeg in de boeken gaat als 9-6 maar ja de eerste punten zijn binnen. Een goede eerste helft van de A1 en in de tweede helft eigenlijk te weinig gescoord. Een enkeling leek wel 6 weken doorgetraind te hebben in de vakantie maar de meesten moeten er logischerwijs nog even inkomen. Hopelijk staat iedereen volgende week al op scherp want dan moet er tegen KZ gespeeld worden.

Heleen